فرستادن ماهواره به فضا توسط بزرگترین پهپاد جهان

فرستادن ماهواره به فضا توسط بزرگترین پهپاد جهان

فرستادن ماهواره به فضا توسط بزرگترین پهپاد جهان 733 403 نوفن حامی البرز

 

یک شرکت تجاری قصد دارد از بزرگترین پهپاد تولیدی جهان برای ارسال ماهواره به فضا با استفاده از یک راکت استفاده کند.

شرکت اویوم می‌گوید می‌توان با استفاده از پهپادهای غول پیکر Ravn X با هزینه‌ای کم و دقت مناسب راکت به فضا پرتاب کرد.

پهپاد Ravn X که ۲۴ متر طول و ۵.۵ متر ارتفاع دارد، بزرگترین پهپاد ساخته شده در جهان است و با استفاده از نرم افزار اختصاصی این شرکت هدایت می‌شود.

از این روش می‌توان برای قراردادن همزمان چندین ماهواره کوچک در مدار زمین استفاده کرد. ۷۰ درصد از ابزار و قطعات مورد استفاده برای پرتاب ماهواره بدین شیوه به طور مجدد قابل استفاده است و شرکت اویوم امیدوار است این رقم را به ۱۰۰ درصد افزایش دهد.

این پهپاد می‌تواند به طور خودکار تا ارتفاع خاص از قبل مشخص شده پرواز کند و در آنجا راکت حامل محموله پهپاد را به مدار زمین بفرستد. اویوم می‌گوید از این فناوری به خوبی استقبال شده و این شرکت تا به امروز قراردادهایی به ارزش بیش از یک میلیارد دلار به همین منظور منعقد کرده است.

این شرکت قراردادی را با نیروی فضایی ارتش آمریکا به منظور پرتاب ۳۶۰ ماهواره به فضا به همین شیوه منعقد کرده است.

محققان دانشگاهی یک تست تشخیص کووید۱۹ ابداع کرده اند که با کمک میکروسکوپی که به موبایل متصل می شود، ابتلای فرد به بیماری را در ۱۰تا۱۵ دقیقه مشخص می کند.

محققان یک اپلیکیشن موبایل ابداع کرده‌اند که طی ۱۰ دقیقه نشانگرهای کووید ۱۹ را در بزاق ردیابی می‌کند.

این فناوری توسط محققان دانشگاه آریزونا آمریکا ابداع شده و میکروسکوپی کوچک را با موبایل یکپارچه می‌کند که قابلیت تحلیل نمونه بزاق را دارد. هدف محققان ترکیب سرعت یک تست آنتی ژن با دقت PCR بود. این فناوری در اصل به عنوان یک روش ارزان برای شناسایی نورو ویروس ( novovirus) ابداع شده بود اما با توجه به شیوع کووید ۱۹ تغییراتی در آن ایجاد شد.

تحقیق انجام شده درباره این تست ساده در ژورنال نیچر پروتکلز منتشر شده است. فرایند تست شامل یک میکروسکوپ و یک ورقه مخصوص به نام کاغذ ریز سیال (microfluidic paper) است که نمونه آزمایشگاهی را به کانال‌های خاصی هدایت می‌کند.

به گفته محققان ذرات پاتوژن زیر میکروسکوپ به شکل توده‌هایی فلورسنت دیده می‌شوند که کاربر قادر به شمارش آنها خواهد بود. به گفته محققان کل این فرایند حدود ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول می‌کشد.

پس از قراردادن نمونه بزاق روی کاغذ، آنتی بادی‌هایی با استفاده از مهره‌های فلورسنت به آن اضافه می‌شوند اگر میزان مشخصی از ذرات ویروس کرونا در نمونه موجود باشد، ذرات آنتی ویروس به یکدیگر می‌چسبند.

کل هزینه اجزای این تست ۴۵ دلار است و اجرای آن به اندازه‌ای ساده است که فرد می‌تواند پس از تماشای یک ویدئوی آزمایشی آن را انجام دهد. البته این فناوری قبل از عرضه تجاری به بازار نیازمند ارتقای بیشتری است اما محققان امیدوارند اجازه آزمایش نمونه‌هایی را دریافت کنند که به دانشجویانی تعلق دارد که قبلاً تست کووید ۱۹ آنها مثبت شده است.

همچنین این گروه از محققان معتقدند برای استفاده از این فناوری نیازی به میکروسکوپ واقعی نیست و می‌توان با استفاده از یک اپلیکیشن و تراشه میکروفلوئیدیک با کد QR مخصوص آن را انجام داد. در این حالت احتمال خطای اندکی وجود دارد اما نیازی به آموزش نیست و هر فرد می‌تواند تست را انجام دهد.

 

منبع: خبرگزاری مهر