ثبت حق امتیاز عینک هوشمند برای درمان خستگی و افسردگی

ثبت حق امتیاز عینک هوشمند برای درمان خستگی و افسردگی

ثبت حق امتیاز عینک هوشمند برای درمان خستگی و افسردگی 733 403 نوفن حامی البرز

 

یک تولید کننده موبایل چینی حق امتیاز اختراع یک عینک هوشمند ثبت کرده که سیگنال های درمانی از جمله نور فرابنفش و امواج صوتی منتشر می کند که برای درمان افسردگی و خستگی کارآمد است.

شرکت شیائومی حق امتیاز اختراعی به نام «عینک و قاب هوشمند» ثبت کرده است.

جزئیات این حق امتیاز نشان می‌دهند عینک و قاب هوشمند آن قابلیت‌های ردیابی مشکل سلامتی و درمان را یکپارچه می‌کند. محصول مذکور سیگنال‌های درمانی از جمله پالس‌های نور فرابنفش، نور قابل رصد، مادون قرمز، لیزر و امواج صوتی را منتشر می‌کند. این سیگنال‌ها برای درمان بیماری‌های مغزی و روحی (مانند افسردگی و اضطراب) یا خستگی چشم کارآمد است.

به عنوان مثال نوردرمانی می‌تواند برخی بیماری‌های مغزی یا روحی را درمان کند.

البته جزئیات بیشتری از این محصول در دسترس نیست اما به نظر می‌رسد گجت مذکور با چند ویژگی از جمله بلندگو و فناوری انتقال صوت همراه باشد.

امواج صوتی نیز برای درمان بیماری‌های روحی، سردرد یا خستگی کارآمد هستند. همچنین امواج مغناطیسی یا الکترومغناطیسی به تسریع جریان خون مغز کمک می‌کنند.

اما مشخص نیست چنین عینکی چه زمان به طور تجاری تولید و عرضه می‌شود.

پژوهشگران اسپانیایی، روشی ابداع کرده‌اند که می‌تواند بادام‌های شیرین را از بادام‌های تلخ تفکیک کند.

همه افراد گاهی اوقات پس از جویدن یک بادام، طعم تلخ و نامطبوعی را در دهان خود احساس کرده‌اند. مقصر این ماجرا، ترکیبی موسوم به “آمیگدالین” (Amygdalin) است که هنگام تماس با آنزیم‌های موجود در بزاق، به گلوکز، بنزآلدهید و هیدروژن سیانید تجزیه می‌شود.

پژوهشگران “دانشگاه کوردوبا”(University of Cordoba) در اسپانیا، برای کاهش این غافلگیری ناخوشایند، روشی را ابداع کرده‌اند که می‌تواند سطح آمیگدالین موجود در آجیل‌های تجزیه شده با پوست و بدون پوست را پیش‌بینی کند و به طبقه‌بندی بادام‌های تلخ و شیرین در مقیاس صنعتی بپردازد.

این سیستم جدید، از روش “طیف‌شناسی فروسرخ نزدیک”(NIRS) بهره می‌گیرد که می‌تواند مقدار زیادی از یک محصول را در لحظه و بدون نیاز به آزمایشگاه تجزیه و تحلیل کند.

حسگرهای طیف‌شناسی فروسرخ نزدیک از نظر فنی، پرتویی از نور را به کار می‌گیرند که هنگام تعامل با ماده آلی، سیگنال منحصر به فردی را برای هر نمونه محصول برمی‌گرداند.

پروفسور “دولورس پرز مارین”(Dolores Pérez Marín)، از پژوهشگران این پروژه گفت: کاربرد این فناوری برای بخش کشاورزی، بسیار مورد توجه است. اگرچه تلخی بادام در طبیعت می‌تواند برای پیشگیری از خوردن برخی بذرهای خاص توسط جانوران مفید باشد اما در مقیاس صنعتی، هیچ مزیتی ندارد و حتی می‌تواند معایبی مانند طعم ناخوشایند، کاهش ارزش محصول و مشکلات احتمالی ایمنی غذایی را به همراه داشته باشد.

“میگوئل وگا کاستلوته”(Miguel Vega Castellote)، از پژوهشگران این پروژه گفت: حسگرهای قابل حمل که سیگنال‌های آنها به ابداع مدل‌های پیش‌بینی کمک می‌کنند، می‌توانند با اسکن سریع و غیرتهاجمی محصول، به تجزیه و تحلیل پارامترهای متفاوت آن بپردازند.

استفاده از فناوری طیف‌شناسی فروسرخ نزدیک که پژوهشگران تجربه زیادی در مورد کاربرد آن با محصولات غذایی دارند، به ویژه در تشخیص زودهنگام تقلب احتمالی و مشخص کردن هویت مواد غذایی، بسیار مفید است.

این گروه پژوهشی، پروژه دیگری را با هدف تشخیص بادام‌های شیرین از نمونه‌های تلخ آن آغاز کرده است. پروفسور “ماریا ترزا سانچز پیندا د لاس اینفانتاس”(María Teresa Sánchez Pineda de las Infantas)، از پژوهشگران این پروژه گفت: سیستم آزمایش شده در این پژوهش می‌تواند در هر قسمت از زنجیره مورد نظر از جمله هنگام دریافت، پردازش و حمل و نقل اجرا شود و شاید بتوان از آن به عنوان یک روش هشدار سریع و مقرون به صرفه استفاده کرد.
این پژوهش، در “Journal of Food Engineering” به چاپ رسید.

 

منبع: خبرگزاری مهر