نانوپوشش‌ خوداستریل‌ شونده برای مقابله با کرونا تجاری‌سازی شد

نانوپوشش‌ خوداستریل‌ شونده برای مقابله با کرونا تجاری‌سازی شد

نانوپوشش‌ خوداستریل‌ شونده برای مقابله با کرونا تجاری‌سازی شد 733 403 نوفن حامی البرز

نانوپوشش‌ خوداستریل‌ شونده

 

یک شرکت کانادایی با دریافت حمایت مالی از دولت کانادا به دنبال ایجاد زیرساخت برای تولید نانوپوشش‌ خوداستریل‌ شونده هبرای مقابله با ویروس کرونا است.

نانوپوشش‌ خوداستریل‌ شونده موسوم به NanoCleanSQ در فهرست فناوری‌هایی قرار دارد که دولت کانادا در قالب برنامه نسل جدید تولید در کانادا از آنها حمایت خواهد کرد. این نانوپوشش می‌تواند ویروس‌هایی نظیر کووید ۱۹ را به سرعت از بین ببرد. در حالت عادی هفته‌ها زمان نیاز است تا این کار انجام شود، این نانوپوشش‌ خوداستریل‌ شونده توسط شرکت انویژن‌اس‌کیو (EnvisionSQ) و دانشگاه گلف توسعه داده شده‌ است.

با توجه به شیوع ویروس کرونا در جهان، تقاضا برای تجهیزات و فناوری‌هایی که بتواند از گسترش این بیماری ممانعت کند، افزایش یافته است، ویروس کووید ۱۹ می‌تواند روی برخی سطوح تا چند روز باقی بماند که این کار احتمال گسترش بیماری را افزایش می‌دهد.

NanoCleanSQ یک پوشش شفاف است که می‌تواند ۹۹٫۹ درصد از ویروس‌ها و باکتری‌ها را از روی سطح حذف کند، قدرت ضدمیکروبی این پوشش ریشه در نور دارد، در واقع تابش نور موجب محافظت طولانی‌مدت و جلوگیری از انتقال ویروس به انسان می‌شود.

NanoCleanSQ تحولی نشات گرفته از یک فناوری جدید تصفیه هوا به نام SmogStop است که برای حذف آلودگی‌های صنعتی و مواد شیمیایی از هوا به کار گرفته می‌شود. در این فناوری از یک پوشش فتوکاتالیستی استفاده شده که با کمک نور و انجام واکنش شیمیایی، مواد آلاینده و مضر را به اکسیژن و نیتروژن تجزیه می‌کند.

بیل‌وان هیست در این خصوص گفت: می‌توان این نانوپوشش را روی سطوح مختلف نظیر پلاستیک به کاربرد برد تا مانع از گسترش ویروس کرونا شود، فرصت فوق‌العاده‌ای برای استفاده از NanoCleanSQ در بیمارستان‌ها و مراکز مراقبتی وجود دارد، استفاده از این فناوری در وسایل حمل و نقل عمومی می‌تواند روی محدودیت گسترش ویروس تاثیر به سزایی داشته باشد، این نانوپوشش در محافظت از کارگران و کمک به بازگشت سریع‌تر به حالت عادی نقش موثری دارد.

پوشش فتوکاتالیستی SmogStop در بزرگراه‌ها مورد استفاده قرار گرفته و نتایج مثبتی نیز به‌دست آمده است، بودجه در نظرگرفته شده برای این فناوری قرار است برای ایجاد تاسیسات تولید این محصول هزینه شود.

نانوپیمایشگری ساخته شده که می‌تواند با هزینه کم و به‌صورت غیرتهاجمی فقدان تعادل آهن در سلول‌ها را مشخص کند.

فقدان تعادل در آهن بدن می‌تواند منجر به بیماری‌های مختلفی شود، کاهش سطح آهن یا افزایش میزان آهن بدن منجر به شرایطی می‌شود که در نهایت بیماری‌هایی نظیر کم‌خونی، سرطان، پارکینسون و آلزایمر را به همراه دارد.

هموکروماتوز یکی از شایعترین بیماری‌های ارثی در استرالیا بوده که دفتر آمار این کشور ابتلای تقریبا ۷۸۰ هزار نفر به کم‌خونی را گزارش می‌دهد.

پوریا لسانی، دانشجوی دکتری مهندسی زیست‌پزشکی و سفیر دانشجویی موسسه سیدنی‌نانو که زیر نظر هلا ظریقت و زوفو لو کار می‌کند، موفق به توسعه پیمایشگر زیست‌نانویی چندکاره شده‌است که به محققان اجازه می‌دهد تا با دقت بالا میزان اختلال آهن در سلول‌ها، بافت‌ها و سیال‌های بدن را در مقیاس‌های یک هزارم میلی‌مولار شناسایی کند.

این حسگر با حساسیت بسیار بیشتر از آزمایش خون می‌تواند عمل کند و برای تشخیص اختلالات آهن و تعیین غلظت‌های بسیار کم و زیاد آهن در سلول قابل استفاده است.

با استفاده از این فناوری، که بر نانوزیست‌پیمایشگر فلورسانت کربنی مبتنی است، امکان تشخیص دقیق‌ بیماری قبل از شروع علائم و به‌طور بالقوه امکان درمان زودهنگام را نیز فراهم می‌شود. این روش، کاملا غیرتهاجمی بوده و به‌صورت تزریق زیرپوستی انجام می‌شود.

روش‌های فعلی آزمایش آهن می‌تواند پیچیده و وقت‌گیر باشد اما با این روش جدید که یک روش تست پوستی حساس و مقرون به صرفه است می‌توان آهن را در سلول‌ها و بافت‌ها تشخیص داد.

لسانی می‌گوید: بیش از ۳۰ درصد از مردم جهان با فقدان تعادل آهن در بدن زندگی می‌کنند که به مرور منجر به بیماری‌هایی می‌شود.

وی می‌افزاید: جدیدترین آزمایش‌های ما نشان می‌دهد که این روش می‌تواند یون‌های آزاد آهن را با حساسیت بالایی شناسایی کند. این پیمایشگر چندکاره را می‌توان برای تصویربرداری از عمق بافت مورد استفاده قرار داد.

محققان از این روش برای تصویربرداری از بافت حیوانات استفاده کردند، به طوری که نانوپیمایشگر به بخش عمیق پوست وارد شده و تصویربرداری صورت می‌گیرد.

 

منبع: ایرنا