در چین روشی جدید برای تزریق انسولین به بدن ابداع شده که نیازی به استفاده از سوزن ندارد و مهمترین مزیت آن کاهش درد و رنج ناشی از استفاده مداوم از سوزن است.
افراد مبتلا به دیابت باید به طور مرتب به خود انسولین تزریق کنند تا سطح قند خون آنها تنظیم شود. تعداد این موارد تزریق بستگی به نوع دیابت افراد از دو تا چهار بار در روز متفاوت است. تزریق مداوم انسولین با سوزن باعث تشکیل سلولهای جدید چربی در زیرپوست میشود که نتیجه آن کاهش مقدار جذب انسولین و کاسته شدن از میزان کنترل بر قند خون است.
مایع یادشده بعد از نفوذ به پوست در درون بافتهای مختلف بدن پخش میشود و به خوبی جذب میشود. افراد خود میتوانند در منازلشان و بدون نیاز به کمک پرستار یا پزشک از ابزار یادشده استفاده کنند. هزینه خرید این تجهیزات در حدود ۶۲۹ دلار است و عمر مفید آن به شش سال میرسد.
روش تزریق انسولین بدون اتکا به سوزن، مبتنی بر استفاده از یک مایع فشرده شده و انتقال آن به درون بدن از طریق منافذ پوست با استفاده از ابزاری است که قطر لوله آن کمتر از ۰.۱۴ میلیمتر است. این قطر کم و استفاده از منافذ طبیعی پوست باعث میشود تا فرد دردی را حس نکند.
بیش از ۱۰۰ میلیون بیمار مبتلا به دیابت در چین زندگی میکنند و از همین رو ابداع روشی برای تزریق بدون سوزن انسولین در این کشور اهمیت فراوانی دارد.
یک شرکت کرهای، با استفاده از نانوالیاف، ماسکنانو به وزن تقریبی یک ورق کاغذ تولید کرده است که کارایی بالایی دارد.
از زمان شیوع ویروس کرونا در جهان، تمام کشورهای جهان با محدودیتهایی در عرضه ماسکهای با کیفیت بالا موسوم به N۹۵ روبرو بودهاند، ماسکهایی که قادر به حذف ۹۵ درصد از ذرات آلاینده موجود در هوا با اندازهای خاص هستند. این ماسکها بهعنوان استاندارد طلایی برای محافظت افراد در برابر عوامل بیماریزا و دیگر آلایندهها شناخته میشوند.
با کاهش شیوع کرونا در بریتانیا و بازگشایی کسب وکارها، تقاضا برای ماسک در این منطقه رو به افزایش است. ماسکهایی که هم باید کارایی بالایی داشته و هم استفاده از آن برای مصرفکننده مشکل نباشد. در حال حاضر، استفاده از ماسک در بریتانیا اجباری است و انتظار میرود که همه در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند.
اثربخشی ماسکهای الکترواستاتیک سه لایه یک بار مصرف موسوم به ماسک جراحی با گذشت زمان کم شده چرا که با جذب رطوبت، دم و بازدم به سختی انجام میشود و برای مصرف کننده ناراحت کننده است.
طراحی این ماسکها بهگونهای است که تمیز کردن آن با اتانول مشکلی ایجاد نکرده و در نتیجه این ماسکها قابل شستشو و استفاده مجدد هستند. بنابراین، از نظر هزینه این ماسکها مقرون به صرفه بوده و موجب صرفهجویی در هزینهها میشود. در مقایسه با ماسکهای تولید شده توسط شرکتهایی نظیر ۳M، این ماسک نانویی کرهایها یک جهش بزرگ فناورانه محسوب میشود که هم اثربخشی بالایی داشته و هم جریان هوا از آن به راحتی عبور میکند.
شرکت کرهای تاپتک (Toptec) ماسکهای بسیار سبک از جنس الیاف نانو را تولید کرده است که مشکل ماسکهای رایج جراحی را ندارد. این ماسکها قابلیت فیلتراسیون بالایی داشته و میتواند بیش از ۹۶ درصد از ذرات آلاینده را حذف کند و در عین حال امکان تنفس و راحتی بیشتری نسبت به ماسکهای رایج دارند.
وزن هر ماسک کمتر از چهار گرم بوده که کمتر از یک ورق کاغذ است. این ماسکها برای افراد بزرگسال و کودکان تولید و در بازار بریتانیا عرضه شده است.
منبع: خبرگزاری مهر