
گروهی از محققان ژاپنی یک پوست مصنوعی برای رباتها ایجاد کردهاند که درد را احساس میکند (ساخت پوست مصنوعی که درد را حس میکند).
گروهی از محققان در ژاپن روی یک پوست مصنوعی کار میکنند که میتواند به رباتها کمک کند تا با انسانها همدردی کنند که این امر میتواند باعث شود رباتها از ماشینهای بیروح به موجودات زنده واقعی تبدیل شوند.
یک گروه تحقیقاتی در دانشگاه اوزاکا در ژاپن روی یک پوست مصنوعی کار میکنند که میتواند به رباتها در احساس درد کمک کند. این میتواند به رباتها کمک کند تا با انسانها همدردی کنند (ساخت پوست مصنوعی که درد را حس میکند).
در حالی که ما با رباتهای انساننمایی که از لحاظ عاطفی شبیه به انسان باشند خیلی فاصله داریم، این تحقیق یک گام مهم برای تحقق بخشیدن به آنها است. این فناوری با تعبیه حسگرهایی در پوست نرم و مصنوعی ربات محقق میشود که میتواند لمس ملایم و درد ناشی از وارد آمدن ضربه را تشخیص دهد.
رباتهای مجهز به این پوست مصنوعی میتوانند به طور بالقوه عواطف را بروز دهند. این پیشرفت کوچک با نام “سیستم عصبی درد” توسعه یافته توسط “میورو آسادا” سرپرست این گروه تحقیقاتی در نهایت منجر به توسعه رباتهایی میشود که مانند انسانها درد را تجربه میکنند.
این گروه ژاپنی قبلاً سر رباتیک یک کودک موسوم به “آفتو”(Affetto) را ساخته است که به شکل بینظیری واقع گرایانه است و میتواند در واکنش به لمس و درد، چهره خود را تغییر دهد.
“آسادا” امیدوار است که این پیشرفت بتواند پنجرهای برای توسعه رباتهایی باز کند تا مثل انسان، درد را تشخیص دهند. این یک مهارت حیاتی مهم برای رباتهایی است که برای کمک به مراقبت از سالمندان طراحی شدهاند.
طبق گفتههای “کینگسون مان” متخصص علوم اعصاب از دانشگاه کالیفرنیای جنوبی، لس آنجلس، این پیشرفت میتواند تعاملی غنیتر بین ماشینها و جهان در آینده ایجاد کند.
ساخت پوست مصنوعی که درد را حس میکند
این که آیا این گروه قادر است رباتی را بسازد که مانند یک انسان باشد یا خیر، هنوز مشخص نیست. اما این یک گام رو به جلو در ادغام و یکپارچه کردن رباتها با جامعه بشری است.
محققان دانشگاه “تورنتو” موفق به ابداع یک کاتالیزور شدهاند که میتواند یکی از مضرترین گازهای گلخانهای را به پارچه، پوشک و دیگر موارد تبدیل کند.
گروهی از محققان کانادا و ایالات متحده یک کاتالیزور جدید ابداع کرده اند که در تبدیل یکی از بدترین گازهای گلخانهای یعنی کربن دی اکسید(CO2) به محصولات مفید و بسیار عالی عمل میکند.
فروکافت یا کاتالیز(Catalysis)، تغییر در سینتیک یک واکنش شیمیایی با بهرهجویی از یک کاتالیزگر است. هدف از کاتالیز بیشتر تهییج مرحله آغازین واکنش است. به عبارت دیگر کاتالیزگر نقش یک آغازگر را بازی میکند و به واکنشی که در آن کاتالیز صورت پذیرد، واکنش کاتالیتیک یا فروکافته گفته میشود. کاتالیزور کاراییهای زیادی دارد. کاتالیزگر مادهای است که اگر به مخلوط واکنشی افزوده شود، سرعت رسیدن ماده به حالت تعادل در سیستم را بدون آنکه خود دستخوش تغییر شیمیایی پایدار شود، تغییر میدهد و معمولاً آن را افزایش میدهد.
“پلایو گارسیا” سرپرست این پروژه از دانشگاه تورنتو کانادا گفت: فناوری الکترولیز آب به خوبی شناخته شده است. در این فرآیند، آب و برق را به هیدروژن و اکسیژن تبدیل میکنند، اما ما در روش ابداعی خود، CO2 را به یک مخلوط اضافه میکنیم و به جای تولید هیدروژن، میتوانیم هیدروکربنهای مختلفی مانند اتیلن تولید کنیم که پرکاربردترین ترکیب آلی در جهان است.
این نوآوری بر اساس تحقیقات گذشته انجام شده است تا بتواند کاتالیزوری را تولید کند که میتواند مقدار زیادی CO2 را بر خلاف تنظیمات گذشته که تنها اجازه تبدیل مقدار کمی از این گاز را فراهم میکرد، تبدیل کند.
وی افزود: بنابراین ما میتوانیم مواد اولیه را برای تولید محصولاتی از قبیل مصالح ساختمانی، منسوجات، رنگها، اجزای دستگاههای الکترونیکی و یا حتی پوشک بچه بدست آوریم.
“گارسیا” ادامه داد: حدود دو سال پیش، سامانههای الکترولیز CO2 محدود به خروجیهای الکتریکی یا جریان چند ده میلیآمپر در سانتی متر مربع بودند، به این معنی که تنها چند مولکول از این گاز میتوانست به چیزی مفید تبدیل شود، اما کشف ما به این سامانهها اجازه میدهد با کارایی چند صد برابری عمل کنند و صدها برابر یعنی بیش از یک آمپر در هر سانتی متر مربع جریان تولید کنند. به این ترتیب، بسیاری از مولکولهای CO2 میتوانند در فعالیتهایی بکار روند که چند سال پیش غیرقابل تصور بود.
وی افزود: حتی بهتر، منبع برق مورد نیاز این فرآیند نیز میتواند از منابع تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی، باد یا هیدرولیک تامین شود. بنابراین کاتالیزور ما راهی برای ساخت هیدروکربنهای تجدیدپذیر است.
این گروه اکنون در حال توسعه کارآیی و ثبات این سامانه است. هر محصولی که بتواند گازهای گلخانهای را تبدیل به چیزی مفید کند، در دنیای امروز که به شدت تحت تأثیر تغییرات آب و هوایی است، با استقبال خوبی مواجه خواهد شد.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
اپل حق امتیاز اختراع یک فناوری جدید را ثبت کرده که ایرپاد و هدفون های نسل جدید امکان شناسایی صوت کاربر را فراهم می کند. امروز حق امتیاز اختراعی از اپل منتشر شده که به نسل جدید «ایرپاد» و هدفونهای آتی این شرکت تعلق دارد و از حسگرهای جدید برای احراز هویت زیستی استفاده میکنند. میتوان از این حسگرها برای احراز هویت زیستی یا شرطی سازی صوتی دادههای ورودی، صداها و میکروفون استفاده کرد. در اسناد این حق امتیاز
محققان "دانشگاه کالیفرنیا" اخیرا موفق به توسعه ربات زیرآبی موسوم به "Squidbot" شدهاند که با مکیدن آب به داخل محفظه فشارش و بیرون انداختن آب میتواند در زیر آب حرکت کند. محققان با الهام از ماهی مرکب موفق به طراحی یک ربات زیرآبی شدهاند که قادر به حرکت دادن خود با ایجاد فوارههای آب برای حرکت سریع هستند. "مایکل تولی"(Michael Tolley) استاد "دانشگاه کالیفرنیا در سن دیگو" گفت: این ربات زیرآبی است که میتواند همانند ماهی مرکب پالسهای فوارهای
محققان روشی نوین ابداع کرده اند تا بتوان با کمک دوربین موبایل و یادگیری عمیق ابتلا به دیابت نوع دوم را در افراد شناسایی کرد. گروهی از محققان دانشگاه کالیفرنیا نشان داده اند می توان با استفاده از دوربین موبایل دیابت نوع دوم را تشخیص داد. روش به کار گرفته شده در این تحقیق نیازمند هیچ گونه سخت افزار اضافی غیر از دوربین موبایل نیست و هم اکنون می تواند با دقت بیش از ۸۰ درصد دیابت را شناسایی
شاید به زودی یک ابزار حسی کوچک بتواند اختلالات پوستی را به صورت غیرتهاجمی و با سرعت تشخیص دهد. شاید با قرار دادن یک ورقه نرم و کششپذیر روی پوست بتوان اختلالات پوستی را به صورت غیرتهاجمی و بسیار زود تشخیص داد. گروهی از پژوهشگران هنگکنگی با همکاری "دانشگاه نورث وسترن"(Northwestern University) آمریکا، ابزار الکترومکانیکی سادهای را طراحی کردهاند که میتوان از آن برای تشخیص آسیبشناسی در بافتهای عمیق به صورت خودکار و غیرتهاجمی استفاده کرد. یافتههای این پژوهش،
گروهی از محققان با الهام از چشم پروانه و استفاده از موادی خاص نوعی حسگر جدید ابداع کردهاند که قادر به تصویربرداری در طیف نور فرابنفش است و میتواند به دیدن و تشخیص سلولهای سرطانی یاری برساند. مخلوقات زیادی در سیاره زمین وجود دارند که حسهای پیشرفتهتری نسبت به انسان دارند. لاکپشتها قادر به حس کردن میدان مغناطیسی زمین هستند. میگوی مانتیس (Mantis shrimp) قادر به حس کردن نور قطبی است. فیلها میتوانند فرکانسهای بسیار پایینتری را نسبت به انسان
یک شرکت آمریکایی، نوعی پارچ آب هوشمند ارائه داده است که میتواند به صورت خودکار به پاکسازی آب بپردازد. یک شرکت آمریکایی موسوم به "LARQ"، یک پارچ آب ارائه داده است که میتواند آب را پاکسازی کند. این پارچ، یک فیلتر گیاهی دارد و با استفاده از پرتو فرابنفش، آب را تمیز میکند. "جاستین وانگ" (Justin Wang)، از بنیانگذاران LARQ گفت: این پارچ میتواند به پیشبرد ماموریت ما در کاهش استفاده از پلاستیک و ارائه سالمترین گزینه آبرسانی به
لنزهایی ۲۰ برابر باریکتر از موی انسان لنزهایی ۲۰ برابر باریکتر از موی انسان: پژوهشگران آمریکایی، نوعی لنز برای دوربین تلفن همراه ابداع کردهاند که ضخامت آنها ۲۰ برابر کمتر از موی انسان است. پژوهشگران مهندسی الکترونیک و رایانه "دانشگاه یوتا"(UofU) در آمریکا نوع جدیدی از لنزهای نوری را ابداع کردهاند که بسیار باریکتر و سبکتر از لنزهای معمولی تلفنهای همراه است و قابلیت تصویربرداری در شب را نیز دارد. این لنزها تحول چشمگیری در تلفنهای همراه ایجاد خواهند کرد
یک شرکت تجاری هدست واقعیت افزوده به نام «گست پیسر» تولید کرده که دوندگان با قرار دادن آن در برابر چشمانشان میتوانند با یک دونده مجازی رقابت کنند. همه دوندگان حرفهای برای افزایش تواناییها و پیگیری تمرینات حرفهای به یک رقیب تمرینی نیاز دارند. هدست واقعیت افزوده گست پیسر میتواند نیاز به چنین حریفانی را برطرف کند و در زمانی که شخصی برای تمرین وجود ندارد، این کار را به طور مجازی برای ورزشکاران انجام دهد. کنترل سرعت این
یکی از شرکتهای تولیدکننده تایر در جهان از گرافن برای تولید تایر دوچرخه استفاده کرده است و به ادعای این شرکت استفاده از گرافن موجب افزایش مقاومت تایرها شده است. شرکت گودیر (Goodyear) یکی از تولیدکنندگان برجسته تایر در جهان با یک تایر جدید دوچرخه که با استفاده از فناورینانو تولید شده وارد بازار دوچرخه شد و این تایر تقویت شده با فناورینانو برای استفاده در مسابقههای مختلف طراحی شده است. این شرکت بعد از ۴۴ سال، در سال
یک اختراع جدید منجر به نمکزدایی یا شیرین کردن ارزان و کارآمدتر آب میشود که میتواند با مدیریت آب شیرین به حل معضل آب در این سیاره کمک کند. محققان دانشگاه "تگزاس در آستین" و دانشگاه ایالتی "پن"(Penn) فرآیند جدیدی ابداع کردهاند که میتواند رایجترین مشکلاتی را که در شیرینسازی آب وجود دارد، حل کند. همه چیز در این فرآیند مربوط به غشاهای نمکزدا است. نمکزدایی یا شیرین کردن آب(Desalination or desalination) اشاره به هر یک از چند فرآیندی
یک شرکت تجاری از تولید ساعتی هوشمند به نام پلیکو خبر داده که با استفاده از آن میتوان میزان مصرف آب در منزل را مدیریت کرد. این ساعت توسط استارت اپی در کالیفرنیا به نام ناج سیستمز تولید شده و دارای یک حسگر، یک باتری، یک منتقل کننده داده نصب شده بر روی حسگر، یک نمایشگر و یک اپلیکیشن سازگار با اندروید و آی او اس است. در نهایت اپلیکیشن ساعت هوشمند مذکور نتیجه نهایی را نمایش میدهد. شرکت
لمس اشیا در دنیای واقعی شرکت "Teslasuit" دستکش جدیدی ساخته است که امکان لمس اشیا در دنیای واقعی (واقعیت مجازی) را توسط کاربر فراهم میکند. جای یک دستکش که امکان لمس اشیا در دنیای واقعی (واقعیت مجازی) فراهم کند، برای یک تجربه کاملاً غوطه ور در واقعیت مجازی(VR) چیزی است که هنوز به طور گسترده در دسترس نیست و حالا دستکش ابداعی شرکت "Teslasuit" میتواند بازخورد لمسی را در تجربههای واقعیت مجازی در اختیار کاربران قرار دهد و به