کنترل باز بودن چشم کاربران توسط گوشی جدید گوگل

کنترل باز بودن چشم کاربران توسط گوشی جدید گوگل

کنترل باز بودن چشم کاربران توسط گوشی جدید گوگل 733 403 نوفن حامی البرز

 

اگرچه گوشی پیکسل ۴ با مشاهده چهره کاربران قفل صفحه را باز می‌کند، اما برای کسب اطمینان از واقعی بودن چهره افراد کنترل باز بودن چشم کاربران را هم بررسی می‌کند .

فناوری تشخیص چهره برای باز کردن قفل نمایشگر در بسیاری از گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرد اما نقطه ضعف این فناوری امکان فریب دادن آن با استفاده از ماسک‌های سه بعدی یا حتی عکس‌هایی است که با دقت از افراد تهیه شده‌اند.

گوگل برای جلوگیری از فریب گوشی پیکسل ۴ و باز کردن قفل گوشی‌ها که موجب دسترسی به داده‌های خصوصی کاربران می‌شود و یک به روزرسانی امنیتی را به این گوشی اضافه کرده که از طریق بخش تنظیمات گوشی مذکور قابل دسترسی است که از این طریق افراد می‌توانند گزینه ضروری بودن کنترل باز بودن چشم کاربران را فعال کنند.

در نتیجه فرد تنها زمانی می‌تواند گوشی خود را فعال کند که با چشمانی کاملاً باز به نمایشگر آن نگاه کند و به طور مستقیم به خود نمایشگر نگاه کند و بنابراین اگر فرد سر خود را به اطراف بگرداند یا به طور مستقیم به گوشی نگاه نکند، قادر به بازگشایی قفل صفحه نیست.

محققان در کره جنوبی در صدد هستند ماسک‌های طبی قابل شستشو را با فناوری نانو تولید کنند.

تقاضای جهانی برای ماسک‌ها رو به افزایش است، در حال حاضر ماسک‌ها یک‌بار مصرف بوده و امکان شستشو ندارند. ماسک‌هایی با فیلتر نانو در کره‌جنوبی ساخته شده که قابلیت شستشو داشته و می‌توان آن‌ها را به کررات استفاده کرد. فیلتر این ماسک‌ها مجهز به نانوالیاف است.

کره‌جنوبی موفق به ساخت ماسک فیلتردار با الیاف نانو شده‌ است که قابل شستشو و استفاده مجدد است. با همه‌گیر شدن ویروس کرونا، تقریبا هر کشوری در جهان درگیر این بیماری شده و با تقاضای بالای ماسک روبه‌رو است. از این رو، کمبود ماسک در بسیاری از کشورها محسوس بوده که این مشکل به سرعت باید رفع شود.

ماسک‌های متداول N۹۵ به‌صورت یک‌بار مصرف استفاده می‌شوند اما این ماسک‌ها قادر به حفظ عملکرد خود برای طولانی‌مدت نبوده چرا که عملکرد الکترواستاتیک آن‌ها در صورت مواجه شدن با آب از بین می‌رود. این موضوع موجب کاهش راندمان فیلتر ماسک شده و استفاده مجدد آن را غیرممکن می‌سازد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد که این فیلترها پس از ۲۰ بار شستشو هنوز عملکرد بالایی دارند. این تیم تحقیقاتی به رهبری ایل‌دوکیم با استفاده از فرآیند الکتروریسندگی بلوک عایق برای تولید این الیاف استفاده کردند. برخلاف ماسک‌های یک‌بار مصرف موجود فاقد الیاف نانو، این ساختار جدید می‌تواند فشار را به سمت فیلتر هوا به کمینه مقدار ممکن و کارایی را به بیشینه حد برساند.

موسسه علوم و فناوری پیشرفته کره‌جنوبی با توسعه نوعی فیلتر نانو با قابلیت شستشو، اقدام به تولید ماسک‌هایی کرده که قابل شستشو و استفاده مجدد هستند. این فیلترها را می‌توان در ماسک‌های جراحی قرار داد. در این فیلترها از نانوالیاف با قطر ۱۰۰ تا ۵۰۰ نانومتر استفاده شده است.

به گفته سازندگان این ماسک، ماسک فیلترنانو از قاب محکم و کارایی عالی برخوردار است به طوری که پس از ۲۰ بار شستشو و استریل کردن با اتانول به خوبی کار می‌کند. نتایج نشان می‌دهد که این فیلتر نانو حتی پس از شستشوی مکرر هنوز ۹۴ درصد از آلاینده‌ها و باکتری‌ها را فیلتر می‌کند. همچنین این فیلترها پس از خیس شدن در محلول اتانول، ساختار و ترکیب اولیه خود را حفظ می‌کنند.

 

منبع: خبرگزاری مهر