بیژن نصیری اعظم کارگاه حفاظت نوآوری و اختراع انرژی را در حاشیه جشنواره دستاوردهای پژوهشی، فناوری و دارایی های فکری بانوان در حوزه آب، برق و انرژی در 24 و 25 آذرماه و همزمان با جشنواره پژوهش و فناوری برگزار کرد. این جشنواره با هدف شناسایی دستاوردهای بانوان از مرحله ایده تا بازار در 11 محور، شامل اختراعات، ایده های نوآورانه، پروژه های موثر در ایجاد زیرساخت و عرصه بین الملل، محصولات تولیدی و دارای قابلیت تجاری سازی ، کتب، مقالات، تاییدیه های فنی، طرح های صنعتی و …، بستر سازی جهت عرضه و تبادل دارایی های فکری بانوان با رویکرد تجاری سازی آنها، تشکیل انجمن علمی -تخصصی بانوان مبتکر و نوآور و شبکه سازی آن با نهادها و سازمان های خارجی، شناسایی چالش ها و راهکارهای توانمندسازی بانوان در تحقیقات و فناوری و ارتقاء سطح علمی و مهارتی آنها برگزار شد.
در کارگاه حفاظت نوآوری و اختراع انرژی مصادیق مالکیت فکری اعم از طرح، صنعتی و اختراع مورد بررسی قرار گرفت و بانوان نوآور سوالات خود را در مورد مباحث مربوطه مطرح کردند. همچنین سایت اداره ثبت اختراعات ایران مورد بررسی قرار گرفت و مدارک ثبت اختراع توسط بیژن نصیری اعظم تشریح شد.
حضور نماینده سازمان جهانی مالکیت فکری
جشنواره دستاوردهای پژوهشی، فناوری و دارایی های فکری بانوان با حضور نماینده سازمان جهانی مالکیت فکری (WIPO) آقای دکتر Luts Mailander، رئیس اداره ثبت اختراعات ایران آقای مهندس الیاسی و نماینده فدراسیون بین المللی مخترعین با هدف افزایش نقش آفرینی بانوان در نوآوری و خلاقیت برگزار شد. کارگاه آموزشی« توانمندسازی بانوان در تحقیقات و فناوری» نیز توسط مرکز خدمات روانشناسی روان حامی با هدف توان افزایی بانوان در علم و فناوری برگزار شد.
یکی دیگر از رویدادهای جشنواره برگزاری نشست تخصصی « تجارب موفق بانوان در صنعت آب و برق» و تور فناوری معرفی مرکز نوآوری بانوان بود که فرصتی را جهت ایده پروری و خلاقیت برای بانوان فراهم نمود. در این جشنواره 350 نفر بانوی شاغل در شرکتهای زیرمجموعه وزارت نیرو، دانشگاه ها، بخش خصوصی و سایر سازمانها و نهادها حدود 3500 دستاورد خود را به جشنواره ارائه نمودند.