
یک تیم موسوم به “جتمن” از توانایی جدید پرواز جت بالدار خود رونمایی کردند و نشان دادند که وسیله نقلیه پروازی آنها چگونه میتواند با سرعت بسیار بالا در ارتفاعی بینظیر قرار بگیرد.
نمایش جدید تیم “جتمن”(Jetman) و “وینس رفت”(Vince Reffet) به عنوان خلبان نقطه عطف دیگری در برخاستن از زمین سپس کمک گرفتن از چهار موتور توربینی تعبیه شده روی بالهای کربنی و پرواز در آسمان را نشان میدهد.
تیم “جتمن” پس از نشان دادن قابلیتهای وسیله نقلیه پرنده خود در دسامبر گذشته اکنون نشان میدهد که این وسیله چگونه میتواند از یک شناور الکترونیکی معلق در هوا به یک پرواز کننده فوق سریع تبدیل شود ( پرواز جت بالدار ).
قابلیت پرواز جت بالدار ، تیم جتمن را از سایر دستگاههای پرواز شخصی مانند تختههای جت(jet boards)، جت پکها(jetpacks) و لباسهای جت(jet suits) جدا میکند زیرا امکان پروازی کارآمدتر را با سرعت بسیار بالا تا سرعت ۴۰۰ کیلومتر در ساعت به همراه امکان انجام حرکات آکروباتیک بسیار جذاب حین پرواز فراهم میکند(پرواز جت بالدار در کنار هواپیما).
تیم جتمن تنها گروهی است که تاکنون توانسته دستگاه خود را به ارتفاعات بالا ببرد و در پروازهای خود در کنار هواپیماها پرواز کند.
پرواز جت بالدار در کنار هواپیما
در این ویدیوی جدید، “رفت” قبل از برخاستن، دریچه گاز و چهار توربین جت خود را امتحان میکند و سپس برمیخیزد و به ارتفاع ۱۸۰۰ متری بر فراز شهر دبی میرود که وی در نهایت با اتمام پرواز و حرکات نمایشی خود، چتر نجات خود را باز میکند تا فرودی آرام را تجربه کند.
کل این پرواز سه دقیقه به طول انجامید و نشان داد که این جت چقدر سریع میتواند خود را به آسمان برساند.
البته استفاده از چتر برای صرفهجویی در مصرف سوخت صورت میگیرد، نه اینکه این جت توانایی فرود آوردن خلبان را نداشته باشد.
انتقال از زمین به ارتفاع در این پرواز بسیار بی دردسر به نظر میرسد و وسیله با سرعت حیرت انگیزی شتاب میگیرد تا به سمت بالا حرکت کند.
محققان دستگاهی ابداع کرده اند که از رطوبت هوا برق تولید می کند و این دستگاه می تواند در ۲۴ ساعت روز و ۷ روز هفته کار کند.
محققان دانشگاه ماساچوست آمهرست دستگاهی ساخته اند که با استفاده از بخار آب از هوا برق تولید می کند و این دستگاه که «ایر ژن» نام گرفته حاوی سیم های پروتئینی بسیار ریزی است که با دریافت بخار آب از اتمسفر برق تولید می کنند.
این دستگاه ۲ الکترود را به نانوسیم های پروتئینی متصل می کند. این نانوسیم های پروتئینی توسط نوعی باکتری به نام ژئو باکتر(geobacter )تولید می شوند. باکتری های مذکور غیر آلاینده، تجدید پذیر و کم هزینه هستند.
«ژان یائو» یکی از محققان دانشگاه ماساچوست آمهرست در این باره می گوید: ما در واقع از هوا برق تولید می کنیم که ایرژن می تواند در ۲۴ روز و ۷ روز هفته انرژی پاک تولید کند.
این دستگاه قابلیت تولید برق در مناطقی با رطوبت کم ( مانند صحرای آفریقا) را نیز دارد و می تواند انرژی دستگاه های کوچک الکترونیکی را تامین کند.
ایرژن نیازمند نور خورشید یا باد نیست. این دستگاه برای تولید برق نیازمند یک فیلم نازک با ضخامت کمتر از ۱۰ میکرون از نانوسیم های پروتئینی است تا باکتری مورد نیاز را تولید کند.
محققان در مرحله بعد تصمیم دارند وصله های کوچکی تولید کنند که از فناوری ایرژن استفاده می کند و در دستگاه های دیگر نصب می شود. به این ترتیب می توان برق مورد نیاز گجت های پوشیدنی مانند مانیتورهای سلامتی و ساعت های هوشمند را تامین کرد و در نتیجه نیاز به باتری از بین می رود.
در انتهای این فیلم یک الکترود قرار دارد. همچنین الکترودی کوچکتر که فقط بخشی از فیلم را می پوشاند، روی آن قرار می گیرد. سوراخ های بسیار ریز بین نانوسیم ها شرایطی به وجود می آورد که جریان الکتریسیته بین دو الکترود تولید می شود.
فناوری جدید را نه تنها در موبایل، ساعت های هوشمند و گجت های پوشیدنی دیگر می توان استفاده کرد، بلکه در حوزه های پزشکی و انرژی های تجدید پذیر نیز کاربرد دارد.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
یک طراح ویدئویی از عینک واقعیت افزوده اپل را طراحی و منتشر کرده است. مدت ها است که شایعات و گزارش هایی درباره توسعه عینکی با فناوری افزوده در اپل منتشر شده که با آیفون ۵G یکپارچه می شود. درهمین راستا یک ویدئوی جدید قابلیت های چنین هدست آینده گرایانه ای را نشان می دهد که یک طراح به نام «اسکندر اوتبایف» نسخه ای از طراحی اولیه عینک اپل را منتشر کرده که با قاب مشکی دور لنزها نشان
یک شرکت تولیدکننده باتری از یک ربات برای برداشتن سنگهای غنی از فلز از بستر دریا با حداقل آسیب به محیط زیست استفاده خواهد کرد. با حرکت جهان به سمت وسایل نقلیه الکتریکی برای کاهش انتشار کربن، یک چالش بزرگ وجود دارد که هنوز حل نشده است و میتواند مانع از برق رسانی به صنایع حمل و نقل شود. باتریهای خودروهای برقی به عنوان منابع تغذیه این نوع خودروها باید قادر به نگهداری مقدار زیادی شارژ باشند و تا
"محمود الکومی" (Mahmoud Elkoumy) مهندس مصری، موفق به ساخت رباتی شده که میتواند در مریخ آب تولید کند. محمود الکومی موفق به توسعه رباتی به نام"ELU" شده است که این ربات با جذب هوای مرطوب، فشرده سازی و قرار دادن آن در یک فرایند فیلتراسیون پنج مرحلهای ، آب آشامیدنی ایجاد میکند. الکومی گفت: هزینه تولید آب از هوا، نسبت به سایر فناوریهای موجود کمتر است. هزینه ساخت ELU حدود ۲۵۰ دلار بود. هزینه ایجاد یک چهارم آب برای
محققان انگلیسی یک بانداژ مخصوص توسعه دادهاند که به ترمیم استخوانها میپردازد. مدتی است که میشنویم موادی مانند داربست(scaffold) در محل شکستی استخوان کاشته میشوند و سلولهای استخوانی بدن را به فعالیت واداشته تا شکستگی را التیام بخشد. در این راستا، محققان انگلیسی بانداژی توسعه دادهاند که ممکن است همین کار را انجام دهد. زمانی که بانداژ توسط جراحی، در محل شکستگی استخوان کاشته میشود، زمان بهبودی به میزان قابل توجهی کاهش مییابد. محققان دانشگاه "کینگز" لندن یک "بانداژ
محققان دانشگاه جرج واشنگتن با همکاری محققان دانشگاه نورث وسترن در آمریکا نسل جدیدی از تجهیزات پزشکی را طراحی کردند که به سیستمهای الکترونیکی نرم مجهز هستند و کیفیت تشخیص و درمان بیماریهای قلبی و عروقی را بهبود میبخشند. در این فناوری، شبکهای از حسگرهای الکترودی و موتورهای محرک انعطافپذیر و کشسان به همراه حسگرهای دما و فشار روی یک سیستم کاتتر بالونی نصب شده است که برای جراحیهای کوچک مانند درمان آریتمی قلب (نامنظمبودن ضربان قلب) کاربرد دارد.
اولین سیستم عایق صوتی کنار جادهای میتواند با بهرهگیری از انرژی خورشیدی، انرژی ۱۰۰ خانه را تامین کند. ایالت ماساچوست ممکن است اولین ایالتی باشد که اولین مانع صوتی کنار جادهای با قابلیت بهرهگیری از انرژی خورشیدی را نصب میکند. این سیستم نوآورانه که توسط یک شرکت محلی به نام "Ko-Solar" طراحی شده است، موانع صوتی معمولی و قدیمی را با پنلهای خورشیدی جایگزین میکند تا ضمن جلوگیری از انتشار صدای جاده به سمت مناطق مسکونی، از انرژی خورشیدی
پژوهشگران "دانشگاه واترلو"، رباتی را طراحی و ابداع کردهاند که میتواند تزریق واکسن را به صورت خودکار و بدون نیاز به سوزن انجام دهد. بسیاری از مردم، این روزها واکسن کووید-۱۹ را دریافت میکنند و تا مدتی تزریق این واکسن را ادامه خواهند داد. پژوهشگران "دانشگاه واترلو" (UWaterloo)، یک ربات جدید را طراحی کردهاند که با واکسیناسیون انسانها به صورت خودکار و بدون سوزن میتواند این روند را سادهتر کند. ایده پژوهشگران این است که بیماران پس از پیش
محققان سنگاپوری از تولید دستگاهی کوچک و قابل حمل خبر دادهاند که میتواند به صورت سه بعدی از پوست تصویربرداری کند تا مداوای بیماریهای پوستی تسهیل شود. وقتی افراد به بیماریهای پوستی نظیر اگزما مبتلا میشوند مشاهده تمامی برجستگیها و شیارهای کوچک در منطقه آسیب دیده به درمان چنین بیماریهایی کمک میکند. دستگاه جدید میتواند تمامی سطح آسیب دیده پوست را در عرض چند دقیقه به صورت سه بعدی اسکن کند. برای استفاده از این دستگاه ابتدا دست بر
گروهی از محققان بینالمللی موفق به ساخت (اولین دستگاه دومنظوره نوری جهان) دیودهای مبتنی بر پروسکایت (perovskite) شدهاند که همزمان توانایی ساطع کردن و شناسایی نور را دارند. منابع نوری و ردیابها مؤلفههای اصلی اولین دستگاه دومنظوره نوری جهان بی شمار فناوری در بازار هستند. به عنوان مثال، دیودهای ساطع کننده نور(LED) معمولاً به عنوان منبع نور در نمایشگرها و سایر فناوریها مورد استفاده قرار می گیرند، در حالی که از فوتودیودها برای تشخیص نور در حسگرها، تصویربرداری و
دیگر برای پیش بینی وضعیت آب و هوا نیازی به اطلاع رسانی سازمان هواشناسی ندارید لذا می توانید از یک ابزار دقیق مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده کنید. همزمان با افزایش هوشمندی منازل، استفاده از اپلیکیشن های پیش بینی وضعیت آب و هوا نیز منسوخ خواهد شد و افراد می توانند در منازلشان ایستگاه های هواشناسی ساده و دقیق تاسیس کنند. وضعیت آب و هوا را در خانه پیش بینی کنید محصول جدیدی که بدین منظور در آمریکا تولید
یک ربات کوچک ساخته شده که با کمک نور «یو وی سی» سطوح خانه و آشپزخانه را پاکسازی و ضدعفونی می کند (پاکسازی و ضدعفونی خانه توسط ربات). پاکسازی و ضدعفونی خانه توسط ربات کوچکی ساخته شده که میتواند آشپزخانه و خانه را ضدعفونی کند. این ربات برای فرایند ضدعفونی و پاکسازی کردن از نور مافوق بنفش استفاده میکند. انرژی UVC بیشترین اثر میکروب کشی را دارد. این اشعه باکتری را از بین میبرد و به آن اجازه تکثیر
ششمین جشنواره ایدههای برتر استان البرز ششمین جشنواره ایدههای برتر استان البرز: با همکاری موسسه نوفن حامی البرز ششمین جشنواره و نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن بازار استان البرز همزمان با بزرگداشت هفتۀ پژوهش و فناوری در استان البرز از تاریخ 16 تا 19 آذر ماه 1398 در دانشگاه آزاد اسلامی استان البرز برگزار خواهد شد. یکی از برنامههای جانبی این جشنواره شناسایی، معرفی و تجلیل از ایدههای برتر در ششمین جشنواره ایدههای برتر استان البرز است. جشنواره ایده