شرکت “ریزر”(Razer)ادعا میکند هوشمندترین ماسک جهان را ساخته است. این ماسک N95 که قابل استفاده مجدد است پروژه هازل(Project Hazel) نام دارد. طراحی این ماسک شامل یک بخش خارجی شفاف است که از پلاستیک بازیافتی ساخته شده و ضدخش و ضد آب میباشد و با آن میتوان لبخوانی کرد و تغییرات صورت افراد هنگام حرف زدن را مشاهده کرد.
در حال حاضر قیمت این محصول و تاریخ عرضهی آن مشخص نیست. این شرکت ماسک خود را نوعی ماسک N95 جراحی میداند اما این ماسک هنوز مجوز و تاییدیهی سازمان غذا و دارو(FDA) ، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری(CDC) و سازمان ایمنی و بهداشت را دریافت نکرده است. ریزر در بیانیه ای گفت که در حال همکاری با گروهی از متخصصان پزشکی و دانشمندان است تا به تولید ماسک کمک کنند.
قسمتهای اصلی این ماسک در بخش دایرهای شکل در دو طرف دهان قرار میگیرند و برای تهویه هوا استفاده میشوند. ریزر میگوید که این ماسک از ونتیلاتورهای فعال برای تصفیه هوای محیط و همچنین بازدم فرد استفاده میکند. این شرکت همچنین اضافه کرد که تایید میکند این ماسک میتواند تا 95 درصد ذرات معلق شامل ذرات کروناویروس و سایر عوامل بیماریزا را تصفیه کند.
میکروفنها و تقویت کنندههای صدا که در قسمت ونتیلاتورها تعبیه شده است صدای شما را از طریق ماسک به بیرون میفرستد پس شما نگران کم و نارسا بودن صدایتان نخواهید بود. ما هنوز این موضوع را به صورت عملی مشاهده نکردهایم و شانس امتحان کردن آن را نداشتهایم. اما شرکت ریزر میگوید که در حال کار با مهندسان شرکت تی اچ ایکس(THX) برای رسیدن به میزان صدای متعادل است.
این ونتیلاتورها قابل جدا شدن و شارژ هستند. اگرچه ریزر هنوز جزئیات مربوط به اصل مهم یعنی مدت زمان موثر بودن آنها و نحوه اطلاع مصرفکنندگان از زمان تعویض ونتیلاتورها را اعلام نکرده اما سخنگوی این شرکت به ورج گفت که هنوز در حال آزمایش این فیلترها هستند تا طول عمر آنها را مشخص کنند و هنگام نیاز به تعویض احتمالا به وسیلهی یک اپلیکیشن تلفن همرا به کاربر خبر داده میشود.
شرکت ریزر ادعا میکند که پروژه Hazel با وجود همه فن آوریهای به کار رفته در آن ماسکی راحت است. این ماسک با محافظ سیلیکونی اطراف بینی و چانه را کاملا پوشش میدهد و از حلقههای گوش قابل تنظیم استفاده میکند تا اکثر افراد بتوانند آن را متناسب با خود تنظیم کنند. البته این ماسک به نسبت ماسکهای معمولی سنگینتر است.
البته که اگر این ماسک دارای LED های Chroma RGB نباشد نمیتوان آن را محصول مدرن شرکت ریزر دانست. هرکدام از ونتیلاتورها میتوانند به رنگ دلخواه بدرخشند و هنگامی که هوا تاریک میشود، مجموعهای از LED ها به طور خودکار فعال میشوند تا به دهان شما نور بتابانند تا دیگران همچنان بتوانند صحبت کردن شما را ببینند. نمیتوان به آسانی گفت که این LED ها تا چه اندازه در روشن شدن کامل دهان شما موثر خواهند بود، اما با این وجود ممکن است مفید باشند.
ریزر پیشبینی میکند که هر ماسک Project Hazel دارای یک کیف شارژ بزرگ باشد که ماسک را پس از استفاده با اشعه ماورا بنفش ضدعفونی میکند، اگرچه این موضوع هنوز در مرحلهی ایده پردازی است.
بسیاری از ما در حال حاضر ماسکهای بیشماری داریم، اما مطمئنا اگر روزی Project Hazel به بازار بیاید جایی برای آن در جهان وجود خواهد داشت.
رئیس انجمن زبانشناسی ایران از تولید نرمافزار «غربالگری بیماری کووید ۱۹» از روی صدا خبر داد و گفت: براساس نتایج طرح تحقیقاتی ابتلا به این بیماری روی صدای افراد تاثیر میگذارد.
رئیس انجمن زبانشناسی ایران در ادامه اظهار امیدواری کرد: با توجه بیشتر مسئولین علمی کشور، زمینه لازم جهت نقشآفرینی زبانشناسان ایرانی در مطالعات کاربردی در حوزههای مختلف همچون زبانشناسی شناختی، زبانشناسی اجتماعی، زبانشناسی حقوقی و دیگر حوزههای پژوهشی میانرشته ای فراهم شود.
ضمن ابراز خرسندی از دستاورد ماندانا نوربخش عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا (س)، مجری طرح تولید نرمافزار «غربالگری بیماری کووید ۱۹»، این موفقیت را به جامعه زبانشناسی ایران بهویژه گروه زبانشناسی دانشگاه الزهرا تبریک گفت.
وی ادامه داد: نرمافزار «غربالگری بیماری کووید ۱۹» بر اساس طرح «آنالیز گفتار بیماران مبتلا به کووید ۱۹ به منظور امکانسنجی تشخیص زودهنگام بر اساس نتایج بررسیهای آکوستیکی و هوش مصنوعی» طراحی و ساخته شده است.
نعمت زاده افزود: این نرمافزار به لحاظ فنی به تأیید معاونت فناوری ریاست جمهوری رسیده است. از ابتدای شیوع بیماری کووید ۱۹، صدای تعداد زیادی از بیماران مبتلا به کووید ۱۹ و افراد سالم ضبط شد و بررسیهای اکوستیکی نشان داد که ابتلاء به این بیماری روی صدای افراد تأثیر میگذارد. در ادامه به کمک متخصصان هوش مصنوعی، نرمافزار غربالگری تولید شد.
وی یادآور شد: این نرمافزار به شکل خودارزیابی با بررسی صدای افرادی که مشکوک به ابتلاء به کووید ۱۹ هستند اعلام میکند که در صورت تغییر صدایشان به مراکز درمانی مراجعه کنند. تولیدکنندگان این نرمافزار امیدوارند با حمایت بیشتر و ادامه مطالعات، این نرمافزار توسعه یابد.
براساس این گزارش، انجمن زبانشناسی ایران از تلاش علمی گروه زبانشناسی دانشگاه الزهرا (س) تقدیر کرد.
منبع: ایسنا