ساخت زیردریایی برای اکتشاف در عمق ۱۰۰ متری دریا

ساخت زیردریایی برای اکتشاف در عمق ۱۰۰ متری دریا

ساخت زیردریایی برای اکتشاف در عمق ۱۰۰ متری دریا 733 403 نوفن حامی البرز

 

یک شرکت هلندی، نوعی زیردریایی ابداع کرده است که می‌تواند امکان اکتشاف در عمق ۱۰۰ متری را فراهم کند.

شاید یک وسیله نقلیه که قابلیت حرکت در عمق ۱۰۰ متری آب را دارد، امکان اکتشاف در دریاهای عمیق را به سادگی فراهم کند.

زیردریایی‌ها، اختراعات عجیبی هستند و امکان اکتشاف در دریاهای عمیقی را فراهم می‌کنند که انسان توانایی رفتن به آنها را ندارد. در هر حال، تاکنون اینکه هر شخص‌، زیردریایی مخصوص به خود را داشته باشد، امر کم سابقه ای بود.

شرکت “یوبوت ورکس”(U-Boat Worx) در هلند، وسیله نقلیه شگفت‌انگیزی موسوم به “نمو”(Nemo) ارائه داده است که می‌توان از آن برای اکتشافات زیردریا استفاده کرد. نمو، یک زیردریایی بسیار کوچک و قابل حمل است که می‌تواند تا عمق ۱۰۰ متری دریا برود.

نمو را می‌توان به سادگی به پشت خودرو متصل کرد تا امکان جابه‌جایی آن فراهم شود. همچنین نمو آنقدر کوچک است که روی بسیاری از کشتی‌ها جا می‌گیرد. ارتفاع نمو ۱.۵ متر و وزن آن ۲۵۰۰ کیلوگرم است.

شرکت یوبوت ورکس تاکنون دو بار در رقابت‌های بین‌المللی طراحی، به خاطر طراحی نمو و قدرت حمل و نقل آن برنده جایزه شده است.

نمو برای راننده و یک مسافر، جای کافی دارد. اگر کسی بخواهد راندن نمو را یاد بگیرد، باید آموزش‌هایی را طی یک دوره ۱۲ روزه بگذراند تا چگونگی استفاده از آن را بیاموزد.

یک نکته مثبت درباره نمو این است که سیستم تهویه دارد و کاربر می‌تواند در یک فضای خنک به اکتشاف زیر دریا بپردازد.

“جولیا سیمپسون”(Julia Simpson)، مدیر ارتباطات شرکت سازنده گفت: نمو برای سفر در مسافت‌های طولانی و مقاصد بکر و دور از دسترس طراحی شده است.

محققان آمریکایی برای کاهش میزان زباله‌های مضر پلاستیکی که وارد اقیانوس ها می‌شوند، دمپایی‌هایی از جنس جلبک ساختند.

محققان دانشگاه «کالیفرنیا سن دیگو» در جریان یک تحقیق برای ساخت دمپایی های لاانگشتی و سایر کفش هایی که معمولا از پلاستیک انعطاف پذیر ساخته می شوند، موفق به تولید فوم های «پلی‌اورتان» ( Polyurethane) از روغن جلبک شدند.

بر اساس این مطالعه، روغن حاصل از جلبک برای تولید هیدروکربن هایی که می توانند به مواد شیمیایی سازنده پلاستیک تبدیل شوند، دارای مسیرهای متابولیکی منحصر به فردی است.

دمپایی های پلاستیکی معمولی مدت زمان کوتاهی استفاده می شود و بعد از آن دور انداخته می شود؛ محققان متذکر شدند که تجزیه دمپایی های پلاستیکی صدها سال طول می کشد . آنها خاطرنشان کردند که دمپایی پلاستیکی وارد اقیانوس ها شده و باعث از بین رفتن حیات دریایی و آلوده کردن منابع آبی می شوند.

براساس گزارش ها در ۵۰ سال گذشته، بشر بیش از ۶ میلیارد تن زباله های پلاستیکی تولید کرده است. از این میزان، تنها حدود ۹ درصد بازیافت، ۱۲ درصد سوزانده شدند و ۷۹ درصد باقی مانده در محل های دفن زباله یا محیط طبیعی انباشته شده اند.

اما دمپایی جدید با فوم ابداعی محققان که از جلبک ساخته شده است پس از ۱۶ هفته به کمپوست (پسماندهای آلی) و خاک تجزیه می شود. محققان گفتند که این فوم قوانین تجاری مورد نیاز برای استفاده در کفپوش دمپایی های لاانگشتی و همچنین لایه بخش میانی این کفش ها را تامین می کند.

محققان خاطرنشان کردند که در برخی جزایر مانند اقیانوس هند، برآورد می شود که دمپایی های لاانگشتی و سایر کفش های ساده که برای کنار دریا استفاده می شود حدود ۲۵ درصد زباله های پلاستیکی اقیانوس ها را تشکیل می دهند.

 

منبع: ایسنا