محققان دانشگاه ییل از تولید نوعی ربات پارچهای خبر دادهاند که قادر به تغییر حالت بوده و بر مبنای دستور کاربر یا بر اساس شرایط محیط اطراف سخت یا نرم میشود.
مواد مورد استفاده در تولید این ربات در آینده برای طراحی و عرضه انواع البسه نیز به کار خواهند رفت و از آنها میتوان برای تولید لباسهای منعطف استفاده کرد که پرتاب رباتها از ارتفاع بسیار بالا را بدون آسیب دیدن آنها ممکن میکند.
بنابراین با گرم شدن تدریجی پارچه دارای این ماده شاهد نرم شدن آن خواهیم بود و در صورت سرد شدن آن پارچه متشکل از این آلیاژ سفت و محکم میشود. پارچه حاوی این آلیاژ در صورت محکم شدن به اندازه اکریلیک سخت مستحکم خواهد بود.
برای تولید این پارچه منعطف که از نرم به سخت و بالعکس تغییر حالت میدهد از ذرات یک آلیاژ خاص به نام آلیاژ فیلد استفاده شده که در دمای نسبتاً پایین ۶۲ درجه سانتیگراد ذوب میشود. این آلیاژ که به نام مخترع آن نام گذاری شده متشکل از بیسموت، ایندیم و قلع و چند ماده دیگر است.
از این پارچه میتوان برای تولید البسه رسانا استفاده کرد که با قرار گرفتن موادی به وزن ۵۰ گرم بر رویشان خم نمیشوند. همچنین میتوان بر روی این پارچهها حسگرهایی را نصب کرد که تغییرات محیطی را شناسایی میکنند و بر همین اساس واکنش نشان میدهند.
نیروی هوایی آمریکا در حال کار بر روی ساخت یک وسیله نقلیه لیزری است که میتواند مینهای زمینی، بمبها و سایر مواد منفجره را از فاصله ۳۰۴ متری پاکسازی کند.
این وسیله نقلیه که مجهز به لیزر است، میتواند مینها و بمبها را از فاصله ۳۰۴ متری منفجر کند.
شرکت “پارسونز”(Parsons) که در ویرجینا قرار دارد، یک قرارداد ۴۰ میلیون دلاری برای توسعه سیستم بازیابی “RADBO” کسب کرد.
زمانی که این سیستم تکمیل شود، قادر خواهد بود از فاصله ۹۸۴ فوتی شلیک کند.
بنابر اعلام شرکت پارسونز، این لیزر به اندازهای قدرتمند است که بتواند مهمات کوچک از جمله بمبهای خوشهای، مینهای زمینی، بمبهایی با هدف کلی و توپخانهها را نابود کند.
این سیستم که برای پاکسازی بمبها مورد استفاده قرار خواهد گرفت، از یک ماشین پیاده نظام مقاوم در برابر مین، سلاح لیزری سه کیلوواتی و یک بازو تشکیل شده که میتواند آوار و یا سایر موانع را از سر راه بردارد.
شرکت “پارسونز” اعلام کرد که سلاح ساخت آنها محصولات جنگی را دچار تحول خواهد کرد.
سلاح لیزری “RADBO” در آلاباما در حال توسعه است و انتظار میرود که ساخت آن در سال ۲۰۲۳ میلادی تکمیل شود.
این شرکت اعلام کرد که از همکاری با نیروی هوایی آمریکا برای توسعه یک فناوری که میتواند مواد منفجره را پاکسازی کند، بسیار مفتخر است.
تخمین زده میشود که حدود ۸۰ میلیون مین فعال زمینی در سراسر جهان جود دارد.
سالیانه ۱۵ تا ۲۰ هزار نفر به دلیل این مینها زخمی، معلول یا کشته میشوند.
منبع: خبرگزاری مهر