دانشمندان “دانشگاه پردو”(Purdue University) آمریکا در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه دستگاه قدرتمند تولید برق از پوست خرچنگها شدهاند (دستگاه قدرتمند تولید برق).
انشمندان دانشگاه “پردو” با استفاده از مواد حاصل از پوستههای خرچنگ مانند “کیتوسان”(Chitosan) روش جدیدی را برای قدرت دهی به حسگرهای پزشکی صفحه نمایش تلفن و سایر دستگاهها ایجاد کردهاند.
کیتوسان یک بیوپلیمر طبیعی فراوان حاصل از پوستههای سخت پوستان است. دانشمندان با استفاده از کیتوسان نانو ژنراتورهای برق مالشی را ایجاد کردند. نانو ژنراتورهای برق مالشی به حفظ انرژی مکانیکی و تبدیل آن به برق کمک میکنند (دستگاه قدرتمند تولید برق).
از این فناوری میتوان در حسگرهای پزشکی برای نظارت بر فعالیت قلب یا مغز و یا کمک به فناوریهای صفحه لمسی در دستگاههای پزشکی یا تلفنهای همراه استفاده کرد.
“ونژو وو”(Wenzhuo Wu) استادیار مهندسی صنایع در دانشکده مهندسی پردو و رهبر این مطالعه گفت: ما طی این مطالعه کار نوآورانهای انجام دادیم و از مواد پوسته معمولی به طور خاص برای توسعه دستگاههای خودکششی(self-powered) استفاده کردیم. چنین استفاده مفید و کاربری از نانو ژنراتورهای برق مالشی مشتق شده از مواد بیولوژیکی طبیعی ممکن است راه را به سمت تولید نانو ژنراتورهای برق مالشی مقرون به صرفه، بادوام و سازگار با محیط زیست و انعطاف پذیر که در حوزه زیست پزشکی و زیست محیطی کاربرد دارد، باز کند.
فناوری نانو ژنراتورهای برق مالشی همچنین برای استفاده در فناوریهای واقعیت مجازی و واقعیت افزوده نیز کاربرد خواهد داشت، زیرا این اختراع پژوهشگران میتواند حرکت بدن را تشخیص داده و انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل کند.
بنیانگذاران اینستاگرام، از ساخت نوعی ردیاب خبر دادهاند که میتواند سرعت گسترش کروناویروس را نشان دهد.
“کوین سیستروم”(Kevin Systrom) و “مایک کرایگر”(Mike Krieger)، بنیانگذاران اینستاگرام پس از ترک فیسبوک، با همکاری یکدیگر یک ردیاب ارائه داده اند که میتواند سرعت گسترش کروناویروس را در هر ایالت نشان دهد.
این ردیاب موسوم به “آرتی. لیو”(Rt.live)، تعداد افرادی که توسط یک فرد مبتلا به کروناویروس، آلوده میشوند، بررسی میکند و مناطقی که روند گسترش کروناویروس در آنها سریعتر است، نشان میدهد.
کرایگر گفت: ما قصد داریم با ارائه آرتی. لیو به مردم کمک کنیم تا نحوه شیوع کروناویروس را درایالت خود ببینند.
ایجاد تفاوتهایی هر چند کوچک در سیاستگذاری و مدیریت میتواند شدت تاثیر ویروس را کاهش دهد. آرتی. لیو میتواند ابزار خوبی برای تعیین مکانهای ایمن برای کسب و کار باشد.
وی افزود: اگر مقامات از نحوه گسترش عفونت در ایالت خود اطلاعات دقیقی داشته باشند، میتوانند آن را به درستی مدیریت کنند. ما امیدواریم که آرتی. لیو، کارآیی خوبی در این زمینه داشته باشد.
کرایگر ادامه داد: این همکاری دوباره برای ما بسیار لذتبخش است. ما توانستیم در عرض چند روز، ایده خود را به صورت یک فناوری ارائه دهیم و آن را مدیون سابقه همکاری خود هستیم.
منبع: ایسنا