در جهانی که ماسک زدن در آن به علت شیوع ویروس کرونا اجباری شده، هر روز شاهد ظهور خلاقیتهای تازهای هستیم و این بار ماسک دارای هدفون از راه رسیده است.
پیش از این ال جی ماسک مجهز به تصفیه هوا و دارای فن را عرضه کرده بود و یک شرکت ژاپنی نیز ماسکی تولید کرده بود که قادر به ترجمه محتوای ۸ زبان بود. حالا شرکت ماسک فون ماسکی ۵۰ دلاری عرضه کرده که برای اولین بار مجهز به هدفون بی سیم است.
هدفونی که همراه با این ماسک عرضه میشود توسط شرکت موتورولا عرضه شده است. برای کم و زیاد کردن صدای فایل صوتی در حال پخش و قطع یا پخش مجدد آن سه دکمه در گوشه سمت راست ماسک در نظر گرفته شده که کاربر با فشردن آنها میتواند در مورد پخش فایلهای صوتی و صدای آنها تصمیمگیری کند.
این هدفونها را میتوان به سادگی از ماسک جدا کرد تا خود ماسک را شستشو داد. ماسک یادشده را میتوان بارها شست و مورد استفاده قرار داد.
سازگاری این ماسک با بلوتوث دریافت فایلهای صوتی از طریق گوشی یا هر منبع دیگر و پخش آنها را تسهیل میکند. هدفون یادشده برای تسهیل دریافت فرامین با دستیارهای صوتی الکسا و گوگل نیز سازگاری دارد. کاربران میتوانند به دلخواه خود در این ماسک از فیلترهای N۹۵/FFP۲ یا PM۲.۵ استفاده کنند.
پژوهشگران سوئیسی با استفاده از فناوری نانو مادهای ساختند که میتواند روی منسوجات نظیر پارچههای مورد استفاده در عرقگیر استفاده شود.
عطش سیری ناپذیر ما برای انرژی انتها ندارد و این روند با عرضه ابزارهای الکترونیکی جدید همچنان رو به افزایش است. علاوهبر این، ما تقریبا همیشه در حال حرکت هستیم و به شارژ مستقیم تلفن همراه و ادوات الکترونیک وابستهایم.
در آینده نزدیک احتمالا پریزهای برق برای شارژ این ادوات منسوخ میشود و باید با لباسمان این ابزارها را شارژ کنیم.
به تازگی محققان با استفاده از یک پلیمر که روی الیاف منسوجات قرار گرفته اقدام به ساخت دستگاهی برای تامین انرژی کردهاند. محققان EPA و ETH زوریخ موفق به تولید مادهای شدند که مانند یک متمرکز کننده لومینسانس خورشیدی کار میکند و حتی میتوان از آن روی منسوجات نیز استفاده کرد. این فناوری امکان زیادی برای تولید انرژی بهصورت مستقیم فراهم میکند.
LSC نور پخش شده در محیط را جذب کرده و آن را به الکتریسیته تبدیل میکند که چنین موادی برای منسوجات مناسب نیستند.
موادی که قادر به استفاده از نور غیرمستقیم برای تولید انرژی هستند که حاوی مواد لومینسانس بوده و به آنها متمرکزکننده خورشیدی لومینسانس (LSC) گفته میشود.
این تیم تحقیقاتی بین رشتهای به سرپرستی لوسیانو بوئزل موفق به ساخت مادهای ترکیبی از این مواد لومینسانس در قالب یک پلیمر شده است که هم انعطافپذیری بالایی داشته و نسبت به هوا نفوذپذیر است.
این ماده جدید بر پایه پلیمر آمفیفیلک بوده و به اختصار APCN خوانده میشود. به گفته محققان این پروژه، دلیلی که آنها این پلیمر را انتخاب کردند این بود که امکان ترکیب دو ماده لومینسانس در مقیاس نانو در این پلیمر را داشتند.
در این پروژه محققان دو ماده لومینسانس مختلف را به یک بافت ژل اضافه کردند و آن را به یک متمرکز کننده خورشیدی انعطافپذیر تبدیل کردند. این مواد لومینسانس میتوانند طیف وسیعی از طول موجهای نور را جذب کنند. این متمرکز کننده خورشیدی جدید را میتوان روی الیاف منسوجات استفاده کرد بدون این که پارچه شکننده شود و در برابر ترک خوردن یا جمع شدن بخار آب به شکل عرق حساس نیست.
منبع: خبرگزاری مهر