تولید ماسکی برای پیشگیری از گسترش کووید-۱۹ با ماسکی از جنس تیتانیوم

تولید ماسکی برای پیشگیری از گسترش کووید-۱۹ با ماسکی از جنس تیتانیوم

تولید ماسکی برای پیشگیری از گسترش کووید-۱۹ با ماسکی از جنس تیتانیوم 733 403 نوفن حامی البرز

تولید ماسکی برای پیشگیری از گسترش کووید-۱۹ با ماسکی از جنس تیتانیوم

 

پژوهشگران سوئیسی سعی دارند نوعی ماسکی از جنس تیتانیوم ارائه دهند که قابلیت از بین بردن ذرات کروناویروس را داشته باشد.

یکی از راه‌های مقابله با همه‌گیری کروناویروس، استفاده از ماسک‌ است که در حال حاضر یک کار اجباری به شمار می‌رود. اگرچه نمی‌توان تاثیر ماسک‌ها را در کاهش گسترش کووید- ۱۹ زیر سوال برد اما افزایش استفاده از ماسک می‌تواند پیامدهای منفی نیز به همراه داشته باشد.

ماسک‌های غیرقابل تجزیه که از لایه‌های پلاستیکی پلی‌پروپیلن ساخته شده‌اند، می‌توانند اثر محیطی منفی به همراه داشته باشند. به علاوه، این ماسک‌ها به جای از بین بردن پاتوژن‌ها، آنها را محبوس می‌کنند و در خود نگه می‌دارند (ماسکی از جنس تیتانیوم).

“لزلو فورو”(László Forró)، مدیر آزمایشگاه فیزیک “موسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان”(EPFL) گفت: در بیمارستان‌ها معمولا این ماسک‌ها را در سطل‌های مخصوصی قرار می‌دهند و آنها را به شکل مناسب مدیریت می‌کنند اما بیرون از بیمارستان و در سطح جامعه، ماسک‌های استفاده شده، در سطل‌های روباز و حتی در خیابان‌ها انداخته می‌شوند. همین موضوع می‌تواند آنها را به منابع جدیدی از آلودگی تبدیل کند.

هنگامی که پژوهشگران، محصول کار خود را در برابر اشعه ماوراءبنفش قرار دادند، الیاف، رطوبت را به عواملی تبدیل کردند که می‌توانند پاتوژن‌ها را از بین ببرند.

فورو و همکارانش سعی کردند تا راه حل امیدوارکننده‌ای برای این مشکل پیدا کنند. آنها لایه‌ای متشکل از نانوسیم‌های “تیتانیوم دی‌اکسید”(Titanium dioxide) را به کار گرفتند که ظاهر آن شبیه به کاغذ فیلتر است اما ویژگی‌های ضد باکتریایی و ضد میکروبی دارد (ماسکی از جنس تیتانیوم).

فورو ادامه داد: از آنجا که فیلتر ما کارآیی خوبی در جذب رطوبت دارد، می‌تواند قطرات حاوی ویروس و باکتری را محبوس کند. این کار، فضای مطلوب را برای فرآیند اکسیداسیون که با تابش نور آغاز می‌شود، فراهم می‌کند.

آزمایش‌ها نشان داد که این محصول جدید می‌تواند باکتری “اشریشیا کلی”(E. coli) را از بین ببرد. پژوهشگران باور دارند که ماسک نهایی می‌تواند ذرات کروناویروس را نیز با موفقیت از بین ببرد.

گروهی از محققان درخشانترین ماده روی زمین را ساخته‌اند. این ماده در حوزه انرژی خورشیدی، لیزرها و حتی ذخیره اطلاعات کاربرد دارد.

محققان دانشگاه‌های کپنهاگن و ایندیانا این ماده را از رنگ‌های فلورسنت دارای بار الکتریکی ساخته‌اند که درخشندگی خاصی دارد.

محققان درخشان‌ترین ماده روی زمین را ساخته و راهی یافته‌اند تا از کمرنگ شدن مولکول‌های فلورسنت هنگام انتقال به حالت جامد جلوگیری کنند.

هنگامی که رنگ‌ها به حالت جامد تبدیل می‌شوند، شدت خاصیت فلورسنس آنها کاهش می‌یابد و در نتیجه درخشندگی آنها کمتر می‌شود. اکنون گروه جدیدی از مواد به نام SMILES توسعه یافته‌اند تا این مشکل را در موارد جامد فلورسنت حل کنند.

موادSMILES ترکیبی از رنگ‌ها با مولکول‌هایی بی رنگ و ستاره‌ای شکل است که سبب می‌شود مولکول‌های فلورسنت درخشندگی خود را حفظ کنند.

به گفته محققان این فناوری موارد استفاده مختلفی دارد و می‌توان از آن در حوزه انرژی خورشیدی، لیزرها و حتی ذخیره اطلاعات استفاده کرد.

در حال حاضر بیش از ۱۰۰ هزار رنگ فلورسنت مختلف وجود دارد اما تقریباً هیچکدام از آنها را نمی‌توان به شیوه قابل پیش بینی ترکیب کرد و مواد جامد ساخت.

 

منبع: ایسنا