در شرایطی که بسیاری از شرکتهای سازنده گوشیهای هوشمند در اندیشه تولید گوشیهایی با نمایشگرهای تاشو هستند، اپل قصد تولید آیفون لوله شونده را دارد.
بر اساس حق اختراعی که اپل در آمریکا به ثبت رسانده این شرکت ایده تولید آیفون با نمایشگر تاشو را دنبال نمیکند و قصد دارد آیفونی روانه بازار کند که نمایشگر و بدنه آن مثل لوله جمع میشود (آیفون لوله شونده).
آیفون لوله شونده حمل و نقل آن را نیز سادهتر کرده و موجب میشود این گوشی جای کمتری را به خود اختصاص دهد.
این نوع طراحی میتواند مشکل لولایی بودن گوشیهای دارای نمایشگرهای تاشو را برطرف کند. معدود گوشیهای تاشو بعد از باز و بسته شدن مکرر از محل لولایشان آسیب دیده و کیفیت خود را از دست میدهند.
البته هنوز مشخص نیست اپل این فناوری را به آیفون محدود میکند یا قصد دارد آن را در مورد دیگر تولیدات خود مانند نمایشگرهای لپ تاپ ها، تبلتها و غیره به کار گیرد.
به تازگی ژاکتی به بازار عرضه شده است که در آن از غشا پنبهای حاوی لایههای گرافن استفاده شده است که ضدآب بوده و تنفسپذیری بالایی دارد.
این ماده که گفته میشود محکمترین مادهای است که تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته، جایگزینی برای سیلیکون است و خواص عجیب آن مانند بیشترین میزان رسانایی الکتریکی در بین مواد شناخته شده، دنیای علم و رسانهها) را تکان داده است. گرافن مادهای منحصربه فرد با پایهی کربنی و دانسیتهی اتمی بالاست.
ترکیب غیر عادی خواص آن نظیر سختی و استحکام مکانیکی بسیار بالا، رسانایی الکتریکی و حرارتی بالا و قابل تنظیم، خصوصیات عالی نوری وسطحی است و از طریق عامل دار کردن شیمیایی، مورد توجه خاص محققان قرار گرفته است و این حقیقت که شیمیدانان به سختی میتوانند جایگزینی برای گرافن پیدا کنند، سبب شده که این ماده دارای کاربردهای فراوانی در نانوالکترونیک، پیلهای خورشیدی و ابزارهای ذخیره انرژی مثل باطریها و ابرخازنها باشد.
گرافن یکی از ساختارهای کربنی است که در قرن اخیر کشف شده است. این ساختار به دلیل ویژگیهایی که دارد، کاربرد زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده است.
نیکولاس ناوارو، طراح ایتالیایی، اقدام به طراحی و ساخت ژاکتی کرده که در آن از پنبه حاوی لایههای گرافنی استفاده شده است. این ژاکت کاملا ضدباد بوده و همچنین صددرصد تنفسپذیر است و درعین حال کاملا خاصیت ضدآب دارد.
در ابتدا انواع مختلفی از ژاکتهای موجود در بازار را خریدیم تا ببینیم که آنها چه چیزی کم دارند و چگونه میتوان آنها را بهبود داد. متاسفانه هیچکدام از آنها کامل نبودند، به همین دلیل ما شروع به جستجو کردیم تا گزینههای جدیدی را برای کار پیدا کنیم. ما متعهد شدیم تا بهترین مواد ممکن را بیابیم، صرفنظر از این که چقدر تلاش نیاز داشته باشد.
در حال حاضر، این ژاکت گرافنی با نام جاری Graphity از طریق سایت کیکاستارتر قابل تهیه است. ناوارو میگوید: «همه چیز از چند سال پیش آغاز شد، ما تیمی از طراحان بودیم که روی پارچهای نوآورانه کار میکردیم. هدف ما ساخت ژاکتی انقلابی بود که صنعت مد را برای همیشه تغییر میداد. قرار بود کار دشواری باشد، اما برای چنین چالشی ما آماده بودیم.»
جستجوی طولانی و چالشبرانگیزی بود، سرانجام پس از دو سال تحقیق، ما مادهای را یافتیم که میتوانست قواعد بازی را تغییر دهد، مادهای که گرافن نام داشت. این ماده ویژگیهایی داشت که قبلا دیده نشده بود.
در حقیقت دانشمندانی که موفق به تولید گرافن شده بودند، جایزه نوبل دریافت کرده بودند. این ماده میتوانست انقلابی در صنعت پوشاک ایجاد کند و ما میخواستیم در خط مقدم این انقلاب قرار بگیریم. از این رو، اقدام به تولید این ژاکت کردیم.
منبع: خبرگزاری مهر