پژوهشگران آمریکایی نوعی دریچه مصنوعی قلب ابداع کردهاند که میتواند با افزایش سن بیمار قطر خود را تغییر دهد (تطبیق دریچه مصنوعی قلب).
برای کودکانی که با “نقص مادرزادی قلب” (CHD) به دنیا میآیند تطبیق دریچه مصنوعی قلب که جریان خون را حفظ میکنند و یک روش لازم و دشوار به شمار میروند که کاشت این ابزار در قلب، نه تنها به جراحی نیاز دارد، بلکه باید هر چند سال یک بار و با رشد بدن کودکان، مراحل پرخطر این روش تکرار شوند.
پژوهشگران “بیمارستان کودکان بوستون” (Boston Children’s Hospital) برای برطرف کردن این مشکل، نوعی دریچه مصنوعی قلب طراحی کردهاند که میتواند بدون نیاز به جراحیهای تهاجمی، تنظیم شود و قطر خود را تغییر دهد.
براساس گزارش “انجمن قلب آمریکا” (AHA)، از هر 1000 نوزاد، 9 نفر با نقص مادرزادی قلب به دنیا میآیند. این مشکل میتواند به بروز ناهنجاری در دیوارههای قلب، رگها و عروق مجاور و یا دریچههایی منجر شود که جریان خون را در این اندام تنظیم میکنند (تطبیق دریچه مصنوعی ).
هنگامی که یک کودک با نقص مادرزادی قلب به دنیا میآید، جراحان میتوانند دریچههای مصنوعی را در قلب او بگذارند تا عملکرد درست آن بازگردانده شود اما این دریچهها، قطر ثابتی دارند و به همین دلیل باید هر بار جایگزین و تنظیم شوند. به گفته پژوهشگران بیمارستان کودکان بوستون، کسانی که پیش از دو سالگی، دریچههای مصنوعی را دریافت میکنند، حداقل پنج بار پیش از رسیدن به بزرگسالی، به جراحی قلب باز نیاز خواهند داشت تا دریچهها جایگزین شوند.
پژوهشگران در این بررسی، دریچههای موجود در رگهای عمیق پا را مورد بررسی قرار دادند که میتوانند حتی با انبساط رگها در واکنش به حجم سنگین خون، جریان خون را حفظ کنند.
تطبیق دریچه مصنوعی قلب با سن
این گروه پژوهشی، دریچههای مصنوعی خود را در آزمایشگاه و روی مدلهای حیوانی مورد بررسی قرار دادند و دریافتند که دریچهها میتوانند براساس فشار و میزان متفاوت جریان خون تنظیم شوند. پژوهشگران باور دارند که این دریچهها در انسان نیز قابلیت تنظیم شدن را دارند و با حداقل تهاجم همراه هستند.
“سوفی هافربرث” (Sophie Hofferberth)، سرپرست این پژوهش گفت: رگها تقریبا 70 درصد حجم خون را با خود حمل میکنند. ابعاد رگ میتواند با توجه به حالت بدن تغییر کنند و دریچهها نیز کار خود را ادامه میدهند. ما با تقلید از این قابلیت دریچههای طبیعی قلب انسان، دریچههایی طراحی کردهایم که ابعاد آنها قابل برنامهریزی است تا با رشد بدن سازگار شوند و کنترل جریان خون را از دست ندهند.
“پدرو دل نیدو” (Pedro del Nido)، از پژوهشگران این پروژه گفت: ما امیدواریم که بتوانیم این ابزار جدید را به سرعت به آزمایشهای بالینی وارد کنیم. اگر نتایج پیشبالینی ما نتیجه خوبی در آزمایشهای انسانی داشته باشند، تحول قابل توجهی ایجاد خواهند کرد.
محققان با استفاده از دیسولفید مولیبدن، دستگاه لایهنازک انعطافپذیری ساخته اند که میتواند حرکت سیالات نظیر حرکت آب درون لولهها را به الکتریسیته تبدیل کند که این مولد برای تامین نیاز انرژی ادوات اینترنت اشیا مناسب است.
برای تامین انرژی ادوات در اینترنت اشیا میتوان از انرژی طبیعی موجود در پدیدههای پیرامون استفاده کرد به طوری که نور، گرما یا لرزشهای محیطی را به الکتریسیته تبدیل کرد، این فناوری به کاهش اثرات زیستمحیطی کمک میکند و میتوان از آن برای تولید انرژی موردنیاز برای ادوات مختلف در طولانیمدت استفاده کرد و به طوری که نیاز به باتری و شارژر نباشد.
محققان دانشگاه ناگویا و دانشگاه کیوشو روی انرژی ناشی از حرکت ناچیز سیالات متمرکز شدهاند و آنها دستگاهی ساختند که میتواند بیش از ۵ ولت برق را مستقیم از حرکت یک قطره مایع ایجاد کند.
انرژی حاصل از جریانهای ناچیز مایعات در محیطهای مختلف نظیر لولههای کارخانهها و دستگاههای میکروسیالی قابل استفاده است اما تاکنون بهصورت موثری روی این فناوری کار نشده است، محققان نشان دادهاند که یک ورق گرافنی میتواند از حرکت سیال برق تولید کند، با این وجود ولتاژ خروجی آن محدود به ۰٫۱ ولت است که برای تامین انرژی ادوات الکترونیکی کافی نیست.
این دستگاه که از یک فیلم نازک انعطافپذیر ساخته شده، هنگامی که قطرات آب روی سطح بالای آن به حرکت درمیآیند، برق تولید میکند،انتظار میرود که این فناوری بتواند برای دستگاههایی که انرژی خود را تامین میکنند استفاده شود؛ برای مثال، از این فناوری میتوان در حسگرهای نظارت بر کیفیت فاضلابهای کارخانهها استفاده کرد.
این گروه تحقیقاتی نشان دادند که میتوان از دیسولفید مولیبدن به جای گرافن استفاده کرد و در نهایت ژنراتوری ساخت که امکان تولید بیش از ۵ ولت برق از قطرات سیال را دارا است.
این نانوژنراتور به قدری انعطافپذیر است که میتوان آن را روی سطوح منحنی نصب کرد. بنابراین، این نانوژنراتور را میتوان در ادوات اینترنت اشیا به کار برد.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
یک شرکت با ساخت اسکلتهای مکانیکی خارجی که توسط یک انسان که درون آنها می نشیند و به آنها فرمان می دهد، قصد دارد یک مسابقه با ورزشکارانی در کلاس جهانی برگزار کند. به نظر می رسد کم کم چیزهایی را که در فیلم ها و کتاب های علمی-تخیلی دیده و خوانده ایم، در حال زنده شدن و پیوستن به واقعیت هستند. اکنون نوبت به اسکلتهای مکانیکی خارجی رسیده است که به انسان قدرت خارق العاده ای می بخشند.
پژوهشگران "موسسه فیزیک آمریکا" در پروژه جدید خود، ربات ها برای درمان تومور بسیار کوچکی ابداع کردهاند که میتوانند با شنا در بدن، دارو را به محل مورد نظر برسانند. ربات ها برای درمان تومور که در مقیاس میکرومتر ساخته میشوند، میتوانند به شنا کردن در بدن بپردازند و داروها را به تومورها برسانند و یا عملکردهای ضروری دیگری را انجام دهند. از سوی دیگر، گرایش طبیعی باکتریها به حس کردن محیط، به این معنا است که آنها میتوانند
تولید برق توسط راه رفتن سربازان ارتش آمریکا قصد دارد کفی های هوشمندی برای کفش سربازان بسازد تا راه رفتن آنها باعث تولید برق بشود که به این ترتیب تجهیزات الکترونیکی آنها شارژ می شود ( تولید برق توسط راه رفتن سربازان ). سربازان برای حضور در میدان جنگ به دستگاه های الکترونیکی مختلفی نیاز دارند که محققان معتقدند آنها راه ایده آلی برای شارژ این دستگاه ها بدون نیاز به یک پریز برق یافته اند ( تولید برق
لنزهایی ۲۰ برابر باریکتر از موی انسان لنزهایی ۲۰ برابر باریکتر از موی انسان: پژوهشگران آمریکایی، نوعی لنز برای دوربین تلفن همراه ابداع کردهاند که ضخامت آنها ۲۰ برابر کمتر از موی انسان است. پژوهشگران مهندسی الکترونیک و رایانه "دانشگاه یوتا"(UofU) در آمریکا نوع جدیدی از لنزهای نوری را ابداع کردهاند که بسیار باریکتر و سبکتر از لنزهای معمولی تلفنهای همراه است و قابلیت تصویربرداری در شب را نیز دارد. این لنزها تحول چشمگیری در تلفنهای همراه ایجاد خواهند کرد
پژوهشگران "دانشگاه تگزاس" با همکاری "عارف اصغری"، دانشمند ایرانی این دانشگاه سعی دارند امکان تشخیص فوری کووید-۱۹ را با کمک حسگرهای نوری فراهم کنند. برای مهار همهگیری کووید-۱۹، تشخیص سریع بیماری ضروری است و ارائه آزمایشی که بتواند نتایج را به سرعت فراهم کند، نیاز فوری به شمار میرود. "عارف اصغری" (Aref Asghari)، دانشمند ایرانی این پژوهش گفت: با توجه به افزایش بیماران مبتلا به انواع قابل انتقال کروناویروس در سراسر جهان و نیاز به پیشگیری و کنترل ابتلا
اخیرا شارژری به نام "شارژر بیسیم ۲ در ۱ + ضدعفونیکننده فرابنفش" (ضدعفونی و شارژ همزمان گوشی) (۲-in-۱ Wireless Charger + UV Sanitizer) توسعه داده شده است که همزمان با شارژ کردن گوشی هوشمند کاربران عملیات ضدعفونی گوشی را نیز انجام میدهد. این شارژر بیسیم نه تنها گوشی کاربران را شارژ میکند بلکه با ساطع کردن اشعه فرابنفش باعث میشود تا فرایند تمیز کردن گوشی کاملاً بدون دردسر انجام شود (ضدعفونی و شارژ همزمان گوشی). "چی"(Qi) یک رابط استاندارد
محققان سیمی نازکتر از موی انسان ابداع کرده اند که قابلیت مسیریابی و حرکت در رگ های مغزی را دارد. این رگ با جریان خون حرکت می کند. یک سیم نازک تر از موی انسان طراحی شده تا در رگ های مغزی مسیریابی کند. این ابزار به پزشکان کمک می کند به بخش هایی از بدن دسترسی یابند که با استفاده از روش های فعلی ممکن نیست. محققان سوئیسی این ابزار را ابداع کرده اند که با استفاده از
مشاهده نابودی تومورهای سرطانی محققان اخیرا موفق به توسعه اسکنی شدهاند که توسط آن میتوانند به صورت زنده ویدیوی تورموهای سرطانی را هنگامی که در حال نابودی هستند، مشاهده کنند. "پرتودرمانی" یا "رادیوتراپی" یکی از مهمترین شاخههای فیزیک پزشکی است. پرتودرمانی به درمان بیماری با استفاده از پرتوهای نافذ مانند پرتوهای ایکس و آلفا و بتا و گاما که یا از دستگاه تابیده میشوند یا از داروهای حاوی مواد نشاندار شده ساطع میشوند گویند. پرتو درمانی استفاده از پرتوهای
لنوو از عینک واقعیت افزوده جدیدی رونمایی کرده که مناسب کارمندان دورکار است و ۵ دسکتاپ مجازی را برای کاربر نشان می دهد. امشب نمایشگاه محصولات مصرفی الکترونیکی ۲۰۲۱(CES) آغاز میشود. در همین راستا لنوو از یک عینک واقعیت افزوده جدید رونمایی کرده که برای دورکاری مناسب است. این تنظیمات چند مانیتوری بسیار جالب است. در عصری که بسیاری از کارمندان به دنبال ایجاد فضای کاری مناسب در خانه هستند، چنین عینک هوشمندی کارآمد به نظر میرسد. گجت مذکور
یک گروه بینالمللی از پژوهشگران، ابزار جدیدی برای تصویربرداری ابداع کردهاند که در مغز کاشته میشود. تقاضا برای ابزاری که به متخصصان علوم اعصاب امکان میدهد تا فعالیتهای مغز را ثبت کنند، بسیار زیاد است. پژوهشگران به طور سنتی، از روشهایی مانند "تصویرسازی تشدید مغناطیسی کارکردی" یا "افامآرآی"(fMRI) استفاده میکنند اما این روش نمیتواند فعالیت عصبی را با وضوح مکانی بالا یا در افراد در حال حرکت ثبت کند. در سالهای اخیر، یک فناوری موسوم به "اپتوژنتیک"(Optogenetics)، موفقیت قابل
پژوهشگران "دانشگاه ملی سنگاپور" لباس هوشمندی ابداع هوشمند ابداع کردهاند که میتواند امکان اتصال به بلوتوث و وایفای را برای کاربر فراهم کند . ابزارهای پوشیدنی مانند ساعتها و حسگرهای هوشمندی که ضربان قلب را بررسی میکنند و در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری قرار گرفتهاند. این ابزار برای افرادی که نگران سلامت و تناسب اندام خود هستند و بسیار ارزشمند هستند اما به نظر میرسد پژوهشگران "دانشگاه ملی سنگاپور"(NUS)، فناوریهای پوشیدنی را به سطح کاملا جدیدی انتقال دادهاند
شرکت "کانن" یک حق اختراع جدید را به ثبت رسانده است که نمایانگر یک دوربین با لنزهای قابل تعویض چرخشی است که میتواند با لنزهای RF این شرکت کار کند. شرکت کانن(Canon) حق اختراعی را ثبت کرده است که اولین بار توسط پایگاه "Canon News" مشاهده شد و یک دوربین دستی را نشان میدهد که ترکیبی از طراحی دوربین جیبی شبیه به "Osmo Pocket" و سری RF لنزهای بدون آینه آن است. این دوربین از مکانیزم چرخشی برخوردار است