محققان دانشگاه جرج واشنگتن با همکاری محققان دانشگاه نورث وسترن در آمریکا نسل جدیدی از تجهیزات پزشکی را طراحی کردند که به سیستمهای الکترونیکی نرم مجهز هستند و کیفیت تشخیص و درمان بیماریهای قلبی و عروقی را بهبود میبخشند.
در این فناوری، شبکهای از حسگرهای الکترودی و موتورهای محرک انعطافپذیر و کشسان به همراه حسگرهای دما و فشار روی یک سیستم کاتتر بالونی نصب شده است که برای جراحیهای کوچک مانند درمان آریتمی قلب (نامنظمبودن ضربان قلب) کاربرد دارد.
این فناوری نیاز به عملهای تهاجمی فرسایش کاتتر (catheter ablation) را که برای حذف مسیرهای الکتریکی معیوب قلب کاربرد دارد، از بین میبرد.
این سیستم جدید که با ساختار نرم بدن سازگارتر است، مجموعهای از کاربردها را در اختیار متخصصان قرار میدهد که شامل اندازهگیری دمای داخلی بدن، نیروی برخورد و پارامترهای فیزیولوژیک، قابلیتهای سفارشی برای تشخیص و درمان و همچنین بازخورد لحظهای است.
به گزارش سازمان جهانی بهداشت، بیماریهای قلبی عروقی مهمترین عامل مرگ و میر در سراسر جهان است. کاهش وزن، کلسترول، چربی، کنترل قند، اجتناب از تنش و استرس و ورزش منظم روزانه مهمترین عوامل در کنترل این عارضه هستند.
آژانس فضایی اروپا امکانی را برای علاقهمندان به فضا فراهم کرده که بتوانند در خانه یک کاوشگر رباتیک بسازند.
دهههاست که ناسا و دیگر سازمانهای فضایی در سراسر جهان کاوشگرهایی ساختهاند که سیارههای دیگر را کاوش میکنند.
نکته مشترک این کاوشگرها قیمت فوقالعاده بالا آنهاست و معمولا ساخت آنها میلیونها دلار هزینه برمیدارد.
آن دسته از علاقهمندان به فضا که میخواهند در دوران پاندمی کووید-۱۹ روی پروژههای جدید الکترونیکی کار کنند، باید به کاوشگر “اگزومای”(ExoMy) توجه کنند که توسط “آژانس فضایی اروپا” رونمایی شده است.
در حالی که این کاوشگر برای تمام علاقهمندان به فضا در تمامی نسلها جالب است، یک اقتباس از کاوشگر “اگزومارس” آژانس فضایی اروپایی است.
این کاوشگر دارای شش چرخ بوده که هر کدام از آنها باعث میشود اگزومای به چابکی حرکت کند.
“اگزو مای” یک پروژه دستساز و خانگی است که هر فردی میتواند در خانه آن را بسازد.
ساخت این ربات کاوشگر بین ۲۵۰ تا ۵۰۰ یورو هزینه برمیدارد و دستورالعمل ساخت آن برای علاقه مندان، در “گیتهاب”(GitHub) درج شده است.
سازندگان دستگاه برای ساخت آن به یک دستگاه چاپگر سهبعدی نیاز دارند. مغز متفکر این ربات یک رایانه کوچک Raspberry Pie است و یک نرم افزار نیز برای کنترل از راه دور ربات بر روی این رایانه نصب شده است.
ابعاد دستگاه تکمیل شده ۴۲۰ در ۳۰۰ در ۳۹۰ میلیمتر است و وزن آن به ۲.۵ کیلوگرم میرسد.
این ربات با هر بار شارژ میتواند به مدت سه ساعت کار کند.
منبع: ایرنا