از بین رفتن کرونا در ۴۰ ثانیه

از بین رفتن کرونا در ۴۰ ثانیه

از بین رفتن کرونا در ۴۰ ثانیه 733 403 نوفن حامی البرز

از بین رفتن کرونا در ۴۰ ثانیه

 

در فرودگاه بین المللی هنگ کنگ اتاقکی مخصوص ضدعفونی کردن افراد به طور آزمایشی نصب شده که ویروس ها و باکتری های مختلف از جمله کووید۱۹ را در ۴۰ ثانیه از بین می برد (از بین رفتن کرونا در ۴۰ ثانیه).

یک اتاقک ضدعفونی در فرودگاه بین المللی هنگ کنگ آزمایش می شود که میکروب ها از جمله از بین رفتن کرونا در ۴۰ ثانیه.

فرودگاه هنگ کنگ نخستین مکان در دنیا است که از اتاقک های پاکسازیCLean Tech استفاده می کند. در حال حاضر کارمندان بخش های کلیدی مانند کادر درمان از این اتاقک ها استفاده می کنند.

فرودگاه بین المللی هنگ کنگ این اتاقک را یک واحد ضدعفونی سازی کل بدن توصیف کرده است. قبل از ورود افراد به اتاقک، دمای بدن آنها برای ابتلا به تب کنترل می شود. تب یکی از نشانه های ابتلا به عفونت کووید۱۹ است.

شرکت تولید کننده ادعا می کند، سطح داخلی این اتاقک مملو از مواد آنتی میکروبی است که هر گونه ویروس و باکتری را روی انسان از بین می برد.

پس از ورود فرد به اتاقک فرایندهای ضدعفونی و پاکسازی آغاز می شود و پس از ۴۰ ثانیه پایان می یابد.

به گفته سخنگوی فرودگاه فضای داخلی کانال مجهز به پوشش ضدمیکروبی است که از راه دور ویروس و باکتری روی بدن انسان و لباس های او را با فناوری های فتوکاتالیستی و نانوسوزن از بین می برد. اسپری پاکسازی کننده نیز برای ضدعفونی کردن لحظه ای به کار می رود.

این اتاقک فقط یکی از ابزارهایی است که برای پاکسازی و ضدعفونی در فرودگاه بین المللی هنگ کنگ استفاده می شود. ربات های سیلندری مجهز به لامپ اشعه مافوق بنفش نیز برای پاکسازی محیط به کار می روند.

پژوهشگران با مطالعه سازوکار دلیل نچسبیدن پای عنکبوت به الیاف تار عنکبوت، نانوساختارهایی را در پای عنکبوت یافتند که می‌توان از این نانوساختارها برای تولید پوشش‌های نچسب الگوبرداری کرد.

عنکبوت‌های کریبلات، هزاران رشته نانوالیاف را در هم تنیده و تار چسبنده‌ای را ایجاد می‌کنند. این عنکبوت‌ها برای جلوگیری از گیرافتادن در تار خود، از یک ساختار شانه‌ای غیرچسبنده روی پاهای خود استفاده می‌کنند.

به تازگی، محققان در مقاله‌ای که در نشریه ACS Applied Nano Materials به چاپ رساندند، نانوساختاری را الگودهی کردند که با الهام از ساختار شانه‌ای این عنکبوت ساخته شده و قابلیت نچسبیدن روی سطح دارد. این ساختار برای کنترل نانومواد چسبنده در آزمایشگاه‌های پزشکی، نساجی هوشمند و دیگر حوزه‌ها قابل استفاده است.

برخلاف اکثر عنکبوت‌ها که ابریشم دارای ماده چسبناک می‌تنند، این نوع عنکبوت رشته‌ای ایجاد می‌کند که دارای ساختاری شبیه به پشم است که به بدن شکار می‌چسبد. در طول فرآیند ساخت تار عنکبوت، ساختار شانه‌ای عنکبوت موسوم به کالامیستروم روی نانوالیاف بیرون آمده از شکم عنکبوت کشیده شده و این نانوالیاف به تار تبدیل می‌شوند.

محققان این پروژه از این که شانه‌های عنکبوت کریبلات به نانوالیاف نمی‌چسبد متعجب بودند. آنها دریافتند که این عنکبوت از راهبرد جدیدی برای کار با نانوالیاف استفاده می‌کند.

برای تقلید از این نانوساختار و تولید آن در آزمایشگاه، محققان از لیزر برای الگودهی سطح پلی‌اتیلن ‌تترافتالات استفاده کردند. سپس سطح این پلیمر را با طلا پوشش دادند. بررسی‌ها نشان داد که این ساختار از نظر توان نچسبیدن به سطح، مشابه نسخه طبیعی است.

پژوهشگران با تراشیدن کالامیستروم گروهی از این عنکبوت‌ها به مطالعه آنها پرداختند. نتایج نشان داد که برخلاف عنکبوت‌های معمولی، در عنکبوت‌های کریبلات، ساختاری شبیه به اثرانگشت در مقیاس ‌نانو وجود دارد؛ این ساختارها روی پای عنکبوت قرار دارد و مانع از تماس مستقیم سطح پا با نانوالیاف می‌شود و در نتیجه نیروی واندروالس چسبناک به حداقل می‌رسد.

این پروژه با حمایت مالی برنامه هورایزن ۲۰۲۰ و برنامه نوآوری انجام شده‌است و بخشی از بودجه کار را نیز دولت فدرال آلمان تامین کرده است.

 

منبع: خبرگزاری مهر