اختراع جوان آمریکایی برای کودکان مبتلا به فلج مغزی
اختراع جوان آمریکایی برای کودکان مبتلا به فلج مغزی: یکی از دانشجویان دانشگاه دایتون دستگاهی ابداع نموده که میتواند زندگی کودکان مبتلا به فلج مغزی را به شدت بهبود دهد. این کودکان به دلیل وضعیت خاصشان نیاز به استفاده مداوم از دستگاههایی برای محدودسازی حرکت پاها و جلوگیری از فاصله گرفتن آنها از یکدیگر دارند. اسپنسر جانینگ «Spencer Janning»، با مشاهده وضعیت سخت کودکی به نام لیانا برایانت «Lianna Bryant» که از این بیماری رنج میبرد، به فکر ساخت دستگاهی برای حل این معضل و تسهیل زندگی این بیماران افتاد.
اسپنسر گفت: ایده اصلی برای ساخت این دستگاه، به هنگام آشنایی با یک کودک فلج مغزی به نام لیانا، به ذهنش خطور نمود. لیانا به دلیل بیماری خاصی که به آن مبتلا بود، نیاز به وسیلهای داشت تا در هنگام خواب، از حرکت پاهای وی جلوگیری نماید و گزینههای در دسترس خانواده لیانا، عموماً ناخوشایند بود که به دلیل عدم انعطافپذیری کافی، حرکات وی را محدود میکرد. ایده ساخت دستگاهی که بتواند مشکل لیانا را حل نماید، اسپنسر را به تلاش وا داشت و در نهایت، نتیجه این تلاشها، به ساخت دستگاهی راحتتر و با دایره حرکتی وسیعتر منجر شد. این دستگاه که دارای مجوزهای لازم از سازمان غذا و داروی آمریکا «FDA» است، هماکنون در وبسایتهای آمازون و «Freedombrace.com»، با قیمت ۱۹۵ دلار در دسترس میباشد. اسپنسر در آوریل ۲۰۱۷ میلادی، در دفتر ثبت اختراعات و علائم تجاری آمریکا، درخواستی در خصوص این دستگاه به ثبت رسانید که گواهی ثبت اختراعی به شماره «US9872793» نیز، به آن تخصیص یافت.
به گفته والدین لیانا، آنها در ابتدای سال ۲۰۱۶، گروهی از دانشجویان کالج مهندسی دانشگاه دایتون را به منظور طراحی یک تجهیز جدید برای دخترشان، به یک چالش ساخت دعوت نمودند. از بین تمامی طرحهای ارسالی، نمونه اولیه دستگاه اسپنسر، نه تنها یک ایده مفهومی و جالب بود، بلکه از همان روز اول، به خوبی کار میکرد و لیانا هم آن را دوست داشت. وی به قدری از این تجهیز راضی بود که از پوشیدن تجهیز قبلی خود امتناع میکرد. این تجهیز، در عین حال که کنترل فاصله پاهای لیانا را ممکن میساخت، برخلاف سایر طرحهای موجود در بازار، اجازه حرکت بیشتری را به وی میداد.
طراحی صورت گرفته از سوی اسپنسر، مورد تأیید فیزیوتراپیست لیانا قرار گرفت و پس از طی مراحل ارزیابی و بررسی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا، بهعنوان یک دستگاه پزشکی کلاس «1»، مورد تأیید قرار گرفت. در حال حاضر نیز، تلاشهایی برای تحت پوشش قرار گرفتن این دستگاه توسط بیمه درمانی، در حال انجام است. اسپنسر که با توجه به موفقیت دستگاه خود، واجد شرایط برای یک برنامه حمایتی بازاریابی و سرمایهگذاری دانشکده فنی دایتون، شامل دسترسی به فضای آزمایشگاهی و اداری، خدمات مهندسی، حمایتهای حقوقی و مشاوره کسبوکار قرار گرفت، مهمترین دستاورد این دستگاه را رضایت کودکان و خانواده آنها میداند. وی در این خصوص اظهار میدارد: «هنگامیکه از والدین میشنوید و میبینید که چگونه اختراع شما به بهبود کیفیت زندگی فرزندان آنها کمک نموده است، متوجه میشوید که تمامی این تلاشها، ارزش داشته است». تلاشهای اسپنسر برای تجاریسازی این اختراع و عرضه یک محصول نهایی به بازار، با کمکهای این برنامه که اصطلاحاً «Engineering’s Leonardo Enterprises» نام دارد، محقق گردید. این برنامه به وی کمک نمود تا پس از اخذ تأییدیههای لازم از سوی «FDA»، تماسهای مناسب با مراکز کارآفرینی و تجاریسازی را برقرار نماید.
گفتنی است، بحث اختراع و کارآفرینی در خانواده جانینگ، به صورت موروثی وجود دارد؛ بهطوری که «جان جانینگ»، عموی اسپنسر، دارای بیش از ۷۰ عدد «US» پتنت بوده و عضو تالار مشاهیر مهندسی و علوم این کشور نیز میباشد. همچنین، پدربزرگ وی، «یوگن جانینگ»، از فارغالتحصیلان قدیمی دانشگاه دایتون و از بنیانگذاران «Northrop Grumman» (یکی از شرکتهای زیرمجموعه «Xetron») محسوب میشود. اسپنسر معتقد است که خانوادهاش، نقشی کلیدی در اختراع وی داشته و به وی آموختهاند که اجازه ندهد تا ترس از اشتباه کردن، فرصت برای رسیدن به هدف را از وی سلب نماید.
منبع: کانون پتنت ایران