کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی دنیا

کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی دنیا

کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی دنیا 733 403 نوفن حامی البرز

کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی

 

محققان از تولید کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی جهان خبر داده اند که به عنوان بخشی از پیشران موتور جت مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

استفاده از کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی در موتور پیشران جت تحولی اساسی در آن ایجاد می‌کند که از ده سال قبل به این سو شاهد تغییرات چشمگیری نبوده است.

این ربات بسیار کوچک تخت تنها ۰.۸ میلیمتر طول و ۰.۸ میلیمتر پهنا دارد و ضخامت آن نیز صرفاً ۰.۱۴ میلیمتر است. ربات یادشده به صورت بی سیم با یک سیستم انتقال داده در ارتباط است و بعد از دریافت سیگنال‌های الکتریکی توسط یک سیم پیچ القایی در مرکز ربات یادشده، فرایند گرم شدن نانولوله‌های پلیمری آن آغاز می‌شود و این امر موجب فعالیت ربات مذکور می‌شود.

محققان یک بازوی دست ساز را هم برای تسهیل فعالیت کوچک‌ترین ربات میکروالکترونیکی تهیه کرده اند که در قالب یک محرک تشکیل شده از یک پلیمر گرماسنج عمل می‌کند. این بازو در واکنش به کاهش یا افزایش گرما مسیر حرکت نانولوله‌ها را باز و بسته می‌کند و از این طریق عملکرد پیشران را بهبود می بخشد. از این اختراع جدید می‌توان برای تسهیل انتقال داروها در بخش‌های مختلف بدن نیز استفاده کرد.

در درون نانولوله‌های پلیمری این ربات مقداری پلاتینیوم هم وجود دارد که موجب واکنشی کاتالیستی شده و حباب‌های اکسیژنی تولید می‌کنند که حرکت آنها به رانش پیشران موتور جت کمک می‌کند.

پژوهش یادشده توسط ۱۲ محقق از کشور آلمان انجام شده که یکی از آنها به نام مریم فقیه ایرانی الاصل بوده و در مؤسسه نانو علوم یکپارچه در شهر درسدن آلمان مشغول فعالیت است.

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر پروژه‌ای را اجرایی کردند که با فیلم حاصل از پروتئین‌های ابریشم می‌توان محصولات پزشکی سازگار با پوست همچون چسب زخم تولید کرد که در بهبودی تاثیرگذار است.لیلا حسنی دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مهندسی نساجی دانشگاه صنعتی امیرکبیر روز دوشنبه در خصوص پروژه خود با عنوان «تولید و بررسی خواص فیلم حاصل از پروتئین های ابریشم» گفت: در این طرح از پروتئین های ابریشم، فیبروئین و سریسین استفاده شده تا فیلمی به تولید برسد که در زمینه پزشکی کاربرد دارد.
وی گفت: پروتئین‌های ابریشم از سازگاری خوبی با محیط ‌زیست برخوردار هستند و امروزه مواد زیست سازگار به علت ترکیب خواص بی‌نظیر فیزیکی و شیمیایی خود و پتانسیل بالای آن‌ها در زمینه‌های دارو، داربست برای مهندسی بافت و دیگر کاربردهای زیستی بسیار مورد توجه قرارگرفتند.
دانش آموخته دانشگاه امیرکبیر افزود: فیلم حاصل از پروتئین‌های ابریشم به دلیل خصوصیات نفوذپذیری اکسیژن و بخار آب می‌توانند گزینه‌ مناسبی به‌ عنوان پیوند برای بهبود زخم، مهندسی بافت و برنامه‌های کاربردی زیست پزشکی باشد.

به گفته وی، روش های مختلف اعمال شده برای استخراج این نوع پروتئین ها از ابریشم تاثیر زیادی در مطلوب بودن آنها دارد. بنابراین لازم است درک درستی از ساختار پروتئین‌ها و تاثیر عوامل مختلف در طول فرآیند تولید به دست آورد تا با طراحی مناسب فرآیند تولید بتوان فیلم‌های با خواص مطلوب و مناسب کاربرد مورد نظر تولید کرد.
حسنی که با پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه گفت و گو می کرد، با بیان اینکه این پروژه به روش های مختلف توسط سایر محققان و کشورهای دیگر انجام شده، اظهار داشت: روش ما استخراج پروتئین از ابریشم است که بااستفاده از یک حلال «فیبروئین» و آب مقطر، «سریسین» را از ابریشم استخراج کردیم.
وی با تاکید بر اینکه این فیلم تولید شده در زمینه پزشکی مورد استفاده قرار می گیرد، عنوان کرد: به دلیل اینکه از ابریشم برای تهیه نخ بخیه استفاده می شود پس نتیجه تاثیرگذاری در بهبودی و سازگاری آن با پوست انسان به اثبات رسیده از این رو از این فیلم ها می توان در زمینه پزشکی بهره برد.
دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر خاطر نشان کرد: به دلیل استفاده از پروتئین طبیعی، این چسب ها سازگار با بدن بوده و در بهبودی آن تاثیر است. البته این پروژه باید روی زخم های متفاوت مورد تحقیق و بررسی قرار بگیرد تا محصول به تولید انبوه برسد.

 

منبع: خبرگزاری مهر