محققان دانشگاه توکیو نمونه اولیه یک دوچرخه برقی بادی را تولید کرده اند که با استفاده از تلمبههای برقی باد میشود و میتوان از آن برای جابجایی استفاده کرد.
این دوچرخه برقی بادی مجهز به سیستم کنترل از راه دور نیز است و وزن آن در مجموع از ۵.۵ کیلوگرم فراتر نمیرود. باتری آن نیز بسیار کوچک بوده و ابعادی به اندازه یک کتاب دارد. چهار چرخ کوچک آن نیز به راحتی در کوله پشتی جا میشوند.
این دوچرخه برقی بادی بعد از استفاده قابل جمع شدن است و میتوان آن را تا زده و در کوله پشتی قرار داد. برای استفاده مجدد نیز میتوان این دوچرخه را باد کرد و به حرکت ادامه داد.
دانشگاه توکیو هنوز برنامهای برای تجاری سازی این دوچرخه اعلام نکرده و مشخص نیست آیا قرار است این دوچرخه به تولید انبوه برسد و در این صورت قیمت آن به چه اندازه خواهد بود.
شرکت “اسپیس ایکس” برای افرادی که همواره علاقهمند خلبانی و هدایت فضاپیما هستند، یک شبیهساز ساخته تا این تجربه را برای آنها فراهم کند.
شرکت “اسپیس ایکس”(SpaceX) برای عملیات اتصال فضاپیما به “ایستگاه فضایی بینالمللی” یک شبیهساز ساخته که خیلی به کپسول “دراگون” شباهت دارد.
قرار است فضانوردان کپسول دراگون که ساخت شرکت اسپیس ایکس است، در تاریخ ۲۷ ماه مه در تست پرواز، همین فرآیند شبیهسازی شده را در دنیای واقعی تجربه کنند.
این شبیهساز به کاربران اجازه میدهد با فرآیند کنترل خط اتصال واقعی که توسط فضانوردان ناسا استفاده میشود، آشنا شوند.
شبیهساز کپسول دراگون، پارامترهایی از قبیل مسافت، چرخش و انحراف از مسیر را نشان میدهد.
در کنار اینها، اعدادی سبز رنگ هم در این شبیهساز نمایش داده میشود که تصحیحهای لازم برای رسیدن به ایستگاه فضایی را نشان میدهد.
شرکت “اسپیس ایکس” اعلام کرد: در این شبیهساز، اتصال موفقیتآمیز دراگون به ایستگاه فضایی زمانی اتفاق میافتد که تمام اعداد نمایش گذاشته شده زیر ۰.۲ باشند.
این شرکت ادامه داد: در دنیای واقعی، ماموریتهای کپسول سرنشیندار دراگون به صورت خودکار به ایستگاه فضایی متصل و از آن جدا خواهد شد، ولی فضانوردان مستقر در فضاپیما میتوانند در صورت نیاز، کنترل دستی فضاپیما را به دست گیرند.
ناسا و اسپیس ایکس تصمیم دارند در تاریخ ۲۷ مه(هفتم خرداد)، فضانوردان آمریکایی را برای نخستین بار با یک فضاپیمای تجاری به فضا پرتاب کنند. در این برنامه، فضاپیمای “دراگون”، موشک “فالکون ۹” را به فضا خواهد برد تا عملکرد آن را در شرایط ضروری آزمایش کند.
قرار است دو تن از فضانوردان ناسا یعنی “داگلاس جی. هارلی”(Douglas G. Hurley) و “روبرت ال. بهنکن”(Robert L. Behnken) اولین ماموریت کپسول دراگون را هدایت کنند.
البته ناسا و اسپیسایکس به خاطر گسترش کروناویروس، شرایط جدیدی را برای اتاقهای کنترل خود در نظر گرفتهاند.
اگر آزمایش پرواز دراگون در تاریخ ۲۷ ماه مه با موفقیت پیش رود، ماموریت دراگون بعدی با چهار فضانورد انجام خواهد شد.
منبع: خبرگزاری مهر