
محققان گوگل الگوریتمی توسعه دادند که یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان را نشان می دهد.
شکی نیست که در آیندهای نهچندان دور رباتها نقش بسیار مهمی در زندگی ما ایفا خواهند کرد اما از نکات حائز اهمیت این موضوع این است که عملکرد آنها بهنحوی باشد که مفید باشند (یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان).
همچنان استفاده از رباتها با چالشهایی همراه است که از میان آنها میتوان به رفت و آمد رباتها بدون دخالت انسان اشاره کرد ولی علم و فناوری به اندازهای پیشرفت کرده که الگوریتمها به یک ربات اجازه میدهند که راه رفتن و طریقه حرکت را بیاموزند و البته باید اذعان کرد این فرآیند پیچیده بوده و به ورودی انسانی زیادی نیاز دارد. مثلا یک مشکل این است که ممکن است ربات بیفتد (یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان).
در این راستا محققان گوگل توانستند فرآیند یادگیری رباتها را به روشی سادهتر تبدیل کنند که محققان گوگل با تغییر در الگوریتمهای موجود موفق شدند به یک ربات چهار پا آموزش دهند که راه رفتن به جلو و عقب را یاد بگیرد و چرخش کند.
یادگیری راه رفتن ربات ها توسط خودشان
تمامی این فرآیند یادگیری در عرض تنها چند ساعت و توسط خود ربات انجام شد. البته در مرحله اول، محققان این کارها را با الگوسازی محیطی انجام دادند.
پس از آن محققان به آموزش ربات در محیط واقعی پرداختند و از آنجا که در دنیای واقعی موانع طبیعی وجود دارد، ربات میتواند سریعتر با محیط و پلهها و زمینهای ناهموار سازگار شود.
قبل از اینکه ربات بیاموزد راه برود، الگوریتمها در یک ربات مجازی و در یک محیط مجازی آزمایش شد تا به ربات واقعی آسیبی وارد نشود.
با سیستم ساخت محققان گوگل، ربات توانست از روش آزمون و خطا استفاده کند تا در نهایت یاد بگیرد بدون نیاز به دخالت انسان در سطوح مختلف حرکت کند. به این ترتیب، رباتها عملکرد مناسبتری دارند و کارآمدتر میشوند.
شهری در نروژ وجود دارد که نور خود را از آینههای غولپیکر دریافت میکند، در حالی که این آینهها در واقع بخشی از یک اثر هنری هستند، اما زندگی ساکنان این شهر را تغییر دادهاند.
برای اکثر ما در جهان، نور خورشید به عنوان یک استاندارد در زندگی روزمره ما وجود دارد. خورشید تنظیم کننده طبیعی زمان، انرژی بخش و روشنیبخش روزهای ما است. اگرچه ممکن است تابش هر روزه نور خورشید برای اکثر مردم عادی باشد، اما مکانهایی در زمین وجود دارند که روزانه ۸ تا ۱۲ ساعت خورشید بر آنها نمیتابد و یا حتی در طول سال تابش نور خورشید را دریافت نمیکنند.
شهر ترومسو(Tromsø) در نروژ در فاصله ۲۰۰ مایلی شمال حلقه قطب شمال قرار دارد و از نوامبر تا ژانویه هر سال، خورشید در این شهر طلوع نمیکند. در حالی که اگر کمی به جنوب بیایید، به شهر “ریوکان”(Rjukan) میرسید و با شهری عجیب و غریب مواجه میشوید که خورشید بر آن نمیتابد و مردمان آن در نیمی از سال بدون نور خورشید زندگی میکنند.
شهر یا شهرک ریوکان در یک دره عمیق بین دو کوه قرار دارد و ۶ ماه از سال خورشید را نمیبیند. البته دلیل این امر آن نیست که خورشید در این منطقه بر فراز افق قرار نمیگیرد، بلکه به این دلیل است که ریوکان زندگی خود را در سایه کوههای اطراف خود میگذراند و توسط این دو کوه احاطه شده است.
این شهر در تاریخ خود همیشه در این سایههای افسردهکننده قرار داشته است، تا زمانی که آینههای غولپیکری در این شهر نصب شدند که میدان شهر را روشن کنند.
افراد محلی این آینهها را “Solspeilet” به معنی “آینه خورشید” مینامند. این آینهها مجموعهای از سه آینه غول پیکر تحت کنترل رایانه هستند که خورشید را ردیابی میکنند و مرکز شهر را روشن میکنند.
این آینهها در ارتفاع ۴۵۰ متری بالاتر از سطح شهر نصب شدهاند و هر ۱۰ ثانیه با حرکت خورشید تنظیم میشوند.
البته گفته میشود پیش از آنکه “آندرسن” به این رؤیا تحقق ببخشد و این پروژه را در سال ۲۰۱۳ اجرایی کند، این ایده در واقع متعلق به یکی از مشهورترین ساکنان ریوکان موسوم به مهندس “سام اید” بوده است. بیش از یک قرن پیش، این صنعتگر مشهور این ایده را داشت که آینههای غول پیکری را بر روی کوه نصب کند تا نور طبیعی را برای زندگی ساکنان این شهر به ارمغان آورد، اما فناوری این کار هنوز وجود نداشت و اجرایی کردن آن عملی نبود.
این آینهها در سال ۲۰۱۳ نصب شدهاند و از آن زمان تاکنون گردشگران زیادی را به خود جلب کردهاند. آنها ایده “مارتین آندرسن” هنرمندی بودهاند که به این شهر نقل مکان کرده بود و تحمل کمبود نور خورشید را نداشت. وی مقامات محلی را متقاعد کرد که این آینهها را با هزینه حدود ۸۰۰ هزار دلار بسازند و چهره این شهر را برای همیشه تغییر داد.
وی در عوض یک وسیله نقلیه کابلی را در سال ۱۹۲۸ ترتیب داد تا مردم محلی بتوانند برای دیدن نور خورشید از آن استفاده کنند.
آینههای به کار رفته در این پروژه ۵۰ متر مربع مساحت دارند اما با همین اندازه مساحتی حدود ۲۰۰ متر مربع را در مرکز شهر روشن میکنند. اگرچه این نور در تمام شهرک پخش نمیشود، اما این آینهها نیمی از سال که خورشید بر این شهر نمیتابد، ظاهری طبیعی به آن میدهد و ریوکان را از تاریکی مطلق و روشنایی مصنوعی نجات میدهد.
بسیاری از مردم در ابتدا با هزینه این پروژه مشکل داشتند و آن را هدر دادن پول میدانستند، اما وقتی دیدند این آینهها باعث جذب گردشگر میشود، از آن استقبال کردند و این شهر هماکنون به عنوان یک جاذبه گردشگری برجسته در نروژ برشمرده میشود و بازدید کنندهها را که مایل به دیدن مرکز شهر آینهای هستند، از سراسر جهان به خود جذب میکند.
بنابراین به دلیل جغرافیای خاص، ریوکان از طریق مهندسیهای خلاقانه و نصب آینههای غول پیکر تحت کنترل رایانه در کوههای اطراف، تابش آفتاب را در مرکز خود دریافت میکند.
منبع: ایسنا
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
محققان دانشگاه کمبریج از تولید نوعی فیبر الکترونیک با استفاده از چاپگرهای سه بعدی خبر دادهاند که میتوان از آنها به عنوان حسگر برای کنترل وضعیت سلامت و بهداشت افراد استفاده کرد. این حسگرهای فیبری تولید شده با چاپگر سه بعدی تا حدی کوچک هستند که با چشم غیرمسلح قابل دیدن نیستند. این فیبر سه بعدی در قالب حسگرهای تنفسی قابل حمل نیز قابل استفاده بوده و از آنها میتوان برای تولید حسگرهای ارزان قیمت دیگری نیز با کاربردهای
نوآوری سامسونگ در صنعت تلفن همراه با صفحهنمایش دو طرفه نوآوری جدید سامسونگ در صنعت تلفن همراه با صفحهنمایش دو طرفه: در طی سالهای اخیر، صفحات نمایش دوگانه یا «dual displays» و نیز، صفحات نمایش انعطافپذیر، از سوی شرکتهای مختلفی مانند سامسونگ، اپل و «LG»، معرفی شدهاند. تا پیش از معرفی فناوری جدید سامسونگ، نقطه اوج تغییر و تکامل گوشیهای تلفن هوشمند را، در صفحات نمایش انعطافپذیر شاهد بودیم؛ اما مطابق با ثبت اختراع جدید این شرکت کرهای، احتمالاً در
دانشمندان امپریال کالج لندن با طراحی برنامهای جدید، در تلاشند تا با استفاده از ساعت هوشمند کرونا بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را به موقع شناسایی کنند. با ظهور و شیوع ویروس کرونا نظم دنیا به هم ریخته و زندگی بشر مختل شده است. دانشمندان مختلف در اقصی نقاط جهان به صورت شبانه روزی در تلاشند تا با همکاری سازمان جهانی بهداشت راه درمانی برای این ویروس بیابند تا شاید بتوانند دوباره زندگی را به وضعیت عادی خود بازگردانند.
اپل حق امتیاز اختراع یک فناوری جدید را ثبت کرده که ایرپاد و هدفون های نسل جدید امکان شناسایی صوت کاربر را فراهم می کند. امروز حق امتیاز اختراعی از اپل منتشر شده که به نسل جدید «ایرپاد» و هدفونهای آتی این شرکت تعلق دارد و از حسگرهای جدید برای احراز هویت زیستی استفاده میکنند. میتوان از این حسگرها برای احراز هویت زیستی یا شرطی سازی صوتی دادههای ورودی، صداها و میکروفون استفاده کرد. در اسناد این حق امتیاز
محققان سیمی نازکتر از موی انسان ابداع کرده اند که قابلیت مسیریابی و حرکت در رگ های مغزی را دارد. این رگ با جریان خون حرکت می کند. یک سیم نازک تر از موی انسان طراحی شده تا در رگ های مغزی مسیریابی کند. این ابزار به پزشکان کمک می کند به بخش هایی از بدن دسترسی یابند که با استفاده از روش های فعلی ممکن نیست. محققان سوئیسی این ابزار را ابداع کرده اند که با استفاده از
پژوهشگران "دانشگاه هاروارد" در بررسی جدید خود سعی کردند پارچههای هوشمندی ابداع کنند که قابلیت تغییر شکل و بازگشت به شکل اصلی خود را دارند. هر کس که تاکنون صاف کردن مو را امتحان کرده، میداند که آب دشمن این روند است. اگر مویی که به کمک گرما صاف شده است، با آب برخورد کند، در عرض چند دقیقه به حالت فر درمیآید زیرا مو حافظه مربوط به شکل دارد و ویژگیهای آن، امکان تغییر شکل را در واکنش
استودیوی جدید شرکت "هیوندای" موسوم به "New Horizons" به معنی "افقهای جدید" روی طراحی خودروهایی به شکل فیلم مشهور ترانسفورماتورها یا تبدیل شوندگان کار خواهد کرد. شرکت "هیوندای" در نمایشگاه فناوری "CES 2019" چیزی شبیه به آنچه در یک فیلم علمی-تخیلی میبینیم را به نمایش گذاشت: یک وسیله نقلیه به نام "Elevate Ultimate Mobility" به معنای "وسیله نقلیه افراشته متحرک" که هر چرخ آن به یک پایه با قابلیت تنظیم ارتفاع متصل شده بود. اکنون "هیوندای" استودیویی به نام
یک شرکت ژاپنی ادعا میکند اولین پرواز پهپاد سرنشیندارپرواز پهپاد سرنشیندار یک هوابرد چند ملخه عمود پرواز الکتریکی را با موفقیت به انجام رسانده است. به نظر میرسد که بخش هواپیمای عمود پرواز برقی(eVTOL) تازه کار ژاپنی توسط شرکتی به نام "Cartivator" هدایت میشود که به عنوان یک پروژه جانبی توسط گروهی از کارمندان شرکت خودروسازی بزرگ "تویوتا" آغاز به کار کرده است و در واقع توسط شرکت "تویوتا" با هزینه ۴۰ میلیون ین یا ۳۵۴ هزار دلار آمریکا
طراحی ماسک گرافنی توسط پژوهشگران یک شرکت خارجی به گونه ای طراحی شده که میتواند ذرات و میکرواورگانیسمها را با استفاده از اعمال جریان الکتریکی و شوک، دفع کند. تولید انبوه این ماسک به زودی آغاز می شود. شرکت لیکس اپلیکیشنز ماسک ویژهای برای مقابله با ویروس کرونا و دیگر میکرواورگانیسمهای خطرناک تولید کرده است، این ماسک موسوم به Guardian G-Volt دارای سیستم فیلتراسیون مبتنی بر گرافن بوده و یک جهش رو به جلو در مسیر مبارزه با عوامل
محققان موفق به ساخت و اختراع ربات زنجیری شدهاند که در طول انجام ماموریت خود متوقف نمیشوند چرا که میتوانند موانع موجود بر سر راه خود را به خوبی رد کنند. رباتها به اشکال مختلفی حرکت میکنند. برخی با پا راه میروند و برخی دیگر روی چرخهای خود میچرخند و برخی نیز به شکل خزندگان برای حرکت میخزند، اما رباتها بعضی از مواقع با یک مانع روبرو میشوند که آنها را از حرکت بازمیدارد. اکنون ربات زنجیری "RCTR" ابداع
پژوهشگران استرالیایی، زیستحسگرهایی از طلای متخلخل ابداع کردهاند که میتوانند نشانههای بیماری را زودتر از بقیه روشها تشخیص دهند. پژوهشگران "دانشگاه کوئینزلند"(UQ) استرالیا، زیستحسگرهایی ابداع کردهاند که در آنها طلای متخلخل نانومهندسی شده به کار رفته است. این زیستحسگرها میتوانند نشانههای ابتدایی بیماری را به صورت موثرتری تشخیص دهند و به بهبود نتایج درمان بیمار کمک کنند. بیشتر روشهای تشخیصی، معمولا از مواد پرهزینهای استفاده میکنند و استفاده از آنها نیز به زمان و هزینه قابل توجهی نیاز دارد
ایمپلنت بسیار ریزی که از کوری جلوگیری می کند ایمپلنت بسیار ریزی که از کوری جلوگیری می کند: یک ایمپلنت کوچک مخصوص افراد مبتلا به آب سیاه ابداع شده که فشار چشمی آنان را به طور مداوم اندازه گیری می کند. به این ترتیب بیمار می تواند در خانه بیماری خود را کنترل کند. هنگامیکه فردی دچار آب سیاه(گلوکوما) است همیشه این خطر وجود دارد که فشار ناشی از تجمیع مایع در چشم فرد به اعصاب بینایی او آسیب برساند