بازوبندی که پیشرفت “ام‌اس” را به دقت زیر نظر می‌گیرد

بازوبندی که پیشرفت “ام‌اس” را به دقت زیر نظر می‌گیرد

بازوبندی که پیشرفت “ام‌اس” را به دقت زیر نظر می‌گیرد 733 403 نوفن حامی البرز

بازوبندی که پیشرفت "ام‌اس" را به دقت زیر نظر می‌گیرد

 

محققان به بررسی دستگاهی پرداختند که برای تعیین تغییرات کوچک و کوتاه مدت در رابطه با عملکردهای حرکتی و قدرت عضلات مفید است (بازوبندی که پیشرفت “ام‌اس” را به دقت زیر نظر می‌گیرد).

برای مردمی که از بیماری “ام‌اس” (MS) رنج می‌برند، سنجش چگونگی نوسان وضعیت آن‌ها در دوره‌های زمانی کوتاه، امری دشوار است.

در یک پژوهش جدید، محققان به بررسی دستگاهی پرداختند که در این زمینه ابداع شده است و می‌تواند تغییرات ظریفی که شاید پنهان بمانند را شناسایی کند.

به طور معمول، پیشرفت بیماری ام‌اس از طریق ارزیابی‌های گاه‌ به گاه و در کلینیک‌های درمانی ردیابی می‌شود.

این بدان معناست زمانی‌که بیمار دچار مشکل شد و یا در وضعیت خود بهبود پیدا کرد، مورد سنجش قرار می‌گیرد و در نتیجه ممکن است میان تغییراتی که اتفاق افتاده‌اند و هرگونه پاسخ برای درمان آن‌ها، فاصله زمانی ایجاد شود.

در این راستا، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه “کالیفرنیا، سن‌دیگو” به فکر بررسی یک محصول موجود در بازار افتادند که تحت عنوان ” MYO-band” معروف است.

این بازوبند (بازوبندی که پیشرفت “ام‌اس” را به دقت زیر نظر می‌گیرد) در ابتدا برای کنترل حرکات دستگاه‌های الکترونیکی ساخته شده و روی بازو بسته می‌شود.

بازوبند ” MYO-band” مجهز به شتاب‌سنج، ژیروسکوپ و الکترودهای سطحی نوار عصب و عضله است که پالس‌های الکتریکی اعصاب را از طریق پوست تشخیص می‌دهند.

بازوبندی که پیشرفت “ام‌اس” را به دقت زیر نظر می‌گیرد

بازوبند مذکور روی ۱۱۷ بیمار مبتلا به ام‌اس و ۳۰ فرد سالم آزمایش شده است و در آزمایشاتی که روزانه کمتر از ۵ دقیقه زمان لازم داشت تا این افراد بازوبند را روی بازو یا ماهیچه ساق پا ‌بستند و به ترتیب با انگشتان دست و پای خود ۲۰ ضربه زدند.

اطلاعات حاصل از این آزمایش برای تجزیه و تحلیل به صورت بی‌سیم به یک رایانه انتقال یافت.

برنامه‌ریزی شده که مطالعات وسیع‌تری در این حوزه انجام شود و از نرم‌افزارهای تخصصی‌تر در این حوزه کمک گرفته شود.

در مقایسه با روش‌های بالینی با استانداردهای برتر، محققان دریافتند که این دستگاه برای تعیین تغییرات کوچک و کوتاه مدت در رابطه با عملکردهای حرکتی و قدرت عضلات، قابل اطمینان است(بازوبندی که پیشرفت “ام‌اس” را به دقت زیر نظر می‌گیرد).

“جنیفر گریوز”(Jennifer Graves)، محقق ارشد این پژوهش اظهار کرد: در حال حاضر، ما اقدامات قابل توجهی برای تعیین پیشرفت بیماری ام‌اس نداریم.

وی ادامه داد: توسعه این دستگاه‌ها به ما کمک می‌کند که به جای ۳ تا ۵ سال، طی ۶ تا ۱۲ ماه روند پیشروی بیماری ام‌اس را ارزیابی کنیم.

پژوهشگران انگلیسی اخیرا اظهار کرده‌اند فناوری واقعیت مجازی می‌تواند به بیماران کمک کند تا عملیات فیزیوتراپی را در خانه به درستی انجام دهند.

پژوهشگران “دانشگاه واریک” انگلیس اخیرا اظهار کرده‌اند افراد می‌توانند با کمک فناوری واقعیت مجازی عملیات فیزیوتراپی را در خانه انجام دهند.

پژوهشگران اظهار کرده‌اند با ترکیب فناوری واقعیت مجازی و ضبط حرکت سه‌بعدی می‌توان تمرینات فیزیوتراپی را در خانه انجام داد.

تمرین‌های فیزیوتراپی که در حال حاضر برای برخی افراد تجویز می‌شود را بیماران می‌بایست به طور منظم در خانه انجام دهند و تمریناتی که باید انجام دهند را نیز در کلینیک مخصوص به آنها آموزش می‌دهند اما این موضوع که افراد پس از آموزش در کلینیک می‌بایست تمرینات را در خانه انجام دهند کمی آنها را نگران می‌کند؛ چراکه فکر می‌کنند ممکن است تمرینات خود را به درستی و صحیح انجام ندهند.

فیزیوتراپی (Physiotherapy) یا فیزیک‌درمانی شیوه‌ای از درمان بیماری‌ها و اختلالات عصبی-ماهیچه‌ای-اسکلتی با استفاده از تجهیزات مکانیکی، جریان‌های الکتریکی، مانورهای دستی، تمرینات ورزشی و عوامل فیزیکی دیگر است که در این روش‌ها از ورزش، نور، پرتوهای فرابنفش و فروسرخ، گرما و جریان برق استفاده می‌شود.

ترکیب فناوری واقعیت مجازی با ضبط حرکت سه‌بعدی به افراد اجازه می‌دهد تا حرکات واقعی را به صورت دقیق روی یک آواتار که در یک محیط مجازی قابل مشاهده است، انجام دهند و محققان طی این مطالعه تحقیق کردند تا دریابند که آیا افراد قادرند به طور دقیق و هماهنگ با آواتار حرکات خود را در یک محیط مجازی انجام دهند یا خیر.

آنها از شرکت‌کنندگان خواستند تا با یک آواتار که از طریق هدست واقعیت مجازی مشاهده می‌شود، قدم بردارند و در همین حین هنگامی‌که شرکت‌کنندگان مطلع نبودند، محققان به طرز ظریفی سرعت یکی از مراحل آواتار را کند یا تند کردند تا دریابند آیا شرکت کنندگان قادر به تنظیم حرکات خود با سرعت آواتار هستند یا خیر، که پس از بررسی‌ها آنها دریافتند افراد قادر به انجام این کار شدند و پژوهشگران دریافتند پزشکان می‌توانند توسط این روش بر تمرین‌های بیماران که در خانه انجام می‌دهند، نظارت کنند.

 

منبع: ایسنا

 

دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:

  محققان ساخت ربات پرنده‌ای را طراحی کرده اند که به اندازه یک سکه یک سِنتی است و می‌تواند راه برود و پرواز کند و بر سطح آب شناور شود که از این ربات می‌توان در ماموریت‌های امداد و نجات و یا گرده‌افشانی استفاده کرد. این ربات پرنده که RoboFly نام دارد، با الهام از حشرات ساخته شده است و می‌تواند کارهای مختلفی انجام دهد، در ساخت ربات بدنه از فیبر کربن ساخته شده و دارای لولاهای نازک پلاستیکی است
پروانه‌های «مونارک» الهام‌بخش طراحی بال‌های رباتیک چاپ سه‌بعدی شده‌اند که برای ایجاد حرکات ظریف خود به میدان‌های مغناطیسی متکی هستند. دانشمندان انواعی از بال‌های رباتیک را طراحی کرده‌اند که از بال‌ پروانه‌ها الهام می‌گیرند. بال‌های رباتیک به میدان‌های مغناطیسی متکی هستند تا بدون نیاز به قطعات الکترونیکی یا باتری‌های حجیم حرکت کنند و به تقلید از حرکت طبیعی پروانه‌ها بپردازند. «محمد خان»(Muhammad Khan)، پژوهشگر «دانشگاه فنی دارمشتات»(TU Darmstadt) در آلمان گفت: توانایی‌های قابل توجه «پروانه‌های مونارک»(Monarch butterflies) در مهاجرت و
  محققان دانشگاه "پنسیلوانیا" می‌گویند، تزریق نانوذرات به زانوهای دچار آرتروز می‌تواند به کند شدن تخریب غضروف‌ها کمک کند. آرتروز یک وضعیت دردناک، ناتوان کننده و نسبتاً شایع است که کند کردن یا متوقف کردن آن دشوار است، بنابراین گزینه‌های درمانی عمدتا به کاهش درد محدود می‌شوند. اما یک مطالعه جدید بر روی موش‌ها اکنون نشان داده است که تزریق نانوذرات به زانو تحت عنوان نانودرمانی می‌تواند تخریب غضروف‌ها را کند کند. آرتروز(Osteoarthritis) بیماری بسیار شایعی است که در تمام
  یک شرکت موفق به ساخت یک برنامه نمایشگر لمسی بدون نیاز به لمس شده است تا به عنوان یک رابط بهداشتی در دوران بحرانی شیوع بیماری کووید-19 عمل کند. بنا به اعلام شرکت "Leap Motion"، یک برنامه جدید با قابلیت مقاوم سازی یکپارچه نمایشگر های لمسی برای ایجاد یک رابط کاربری در هوا بدون نیاز به لمس صفحه نمایش راه اندازی شده است.(نمایشگر هایی بدون نیاز به لمس) این برنامه که "Touchfree" نام دارد، با تشخیص دست کاربر در
  یک گروه بین‌المللی از پژوهشگران، حسگرهای فوق‌العاده باریکی ابداع کرده‌اند که می‌توان از آنها در لنزهای طبی هوشمند استفاده کرد. به لطف یک فرآیند جدید ساخت که به پژوهشگران امکان داده است تا یک لایه حسگر فوق‌العاده نازک چندمنظوره تولید کنند، شاید لنزهای طبی به زودی پیشرفت چشمگیری داشته باشند. پژوهشگران "دانشگاه ساری" (University of Surrey) انگلستان با همکاری پژوهشگران "دانشگاه هاروارد" (Harvard University)، "دانشگاه علم و فناوری چین" (USTC)، "آزمایشگاه ملی فیزیک" (NPL) انگلستان، "دانشگاه جرج واشنگتن" (George
  محققان با تجزیه و تحلیل اطلاعات به دست آمده از دستبندهای طبی دریافتند با استفاده از الگوی اختلال خواب افراد می‌توان ابتلای آن‌ها به بیماری‌های ویروسی مانند آنفلوآنزا را پیش‌بینی کرده (ساعت هوشمند برای تشخیص عفونت ویروسی) و پیش از انتقال بیماری به سایرین، به آن‌ها هشدار داد؛ این روش برای تشخیص کووید-۱۹ نیز موثر است. در تحقیقات دانشگاه میشیگان واقع در آمریکا اطلاعات مربوط به الگوی خواب داوطلبانی که عمدا به نوعی ویروس آنفلوآنزا آلوده شده بودند و
  رباتی برای درک بهتر اختلال وسواس پژوهشگران "دانشگاه هرتفوردشر" (University of Hertfordshire) انگلیس در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه رباتی شده‌اند که می‌تواند به آن‌ها در درک بهتر "اختلال وسواس فکری-عملی" (OCD) کمک کند. رباتی برای درک بهتر اختلال وسواس پژوهشگران اخیرا رباتی طراحی کرده‌اند که از رفتار افرادی که دارای اختلال وسواس فکری (OCD) هستند، تقلید می‌کند و می‌تواند به پژوهشگران در درک آنچه باعث ایجاد این اختلال می‌شود، کمک کند و حتی نحوه درمان این بیماری را
  محققان هنگ‌کنگ موفق به تولید یک چشم مصنوعی شدند که در آینده می‌تواند بینایی را برای نابینایان به ارمغان آورد. سالهاست که دانشمندان روی ساخت چشم‌های مصنوعی کار می‌کنند ولی تقلید از شکل و رفتار یک چشم واقعی در این چشم‌های مصنوعی کاری دشوار بوده است. محققان دانشگاه "علم و فناوری هنگ‌کنگ" یک چشم سایبورگ ساختند که عملکرد و ساختار آن ویژگی‌های مشترک زیادی با همتای انسانی خود دارد. این چشم که می‌تواند نیروی خود را از انرژی خورشید
  یک شرکت تجاری هدست واقعیت افزوده به نام «گست پیسر» تولید کرده که دوندگان با قرار دادن آن در برابر چشمانشان می‌توانند با یک دونده مجازی رقابت کنند. همه دوندگان حرفه‌ای برای افزایش توانایی‌ها و پیگیری تمرینات حرفه‌ای به یک رقیب تمرینی نیاز دارند. هدست واقعیت افزوده گست پیسر می‌تواند نیاز به چنین حریفانی را برطرف کند و در زمانی که شخصی برای تمرین وجود ندارد، این کار را به طور مجازی برای ورزشکاران انجام دهد. کنترل سرعت این
  شرکت "کانن" یک حق اختراع جدید را به ثبت رسانده است که نمایانگر یک دوربین با لنزهای قابل تعویض چرخشی است که می‌تواند با لنزهای RF این شرکت کار کند. شرکت کانن(Canon) حق اختراعی را ثبت کرده است که اولین بار توسط پایگاه "Canon News" مشاهده شد و یک دوربین دستی را نشان می‌دهد که ترکیبی از طراحی دوربین جیبی شبیه به "Osmo Pocket" و سری RF لنزهای بدون آینه آن است. این دوربین از مکانیزم چرخشی برخوردار است
  «ذبیح‌الله خداییان»، رئیس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور که در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه از اقدامات این سازمان برای برخورد با کارکنان متخلف خبر داد و گفت: با همکاری مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، ۳۸ نفر از کارکنان خاطی سازمان و همچنین ۴ وکیل که اقدام به دلالی در حوزه مرکز مالکیت معنوی می‌کردند، دستگیر شده‌اند. «حجت‌الاسلام عبداللهی»، رئیس مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه، در جریان جلسه امروز شورای عالی قوه قضاییه از
  پژوهشگران آمریکایی جایگاه‌هایی برای کاهش گسترش کروناویروس ، جایگاه‌های خاصی را طراحی کرده‌اند که به نور ماوراءبنفش مجهز هستند و می‌توانند میزان آلودگی سطوح را کاهش دهند. با ادامه گسترش کووید- ۱۹ ، ذخایر تجهیزات حفاظتی شخصی مانند ماسک و سپرهای محافظ صورت در بسیاری بیمارستان‌ها کاهش می یابند. پژوهشگران دانشکده مهندسی و علوم کاربردی "دانشگاه بینگهمتون" (Binghamton University) آمریکا سعی دارند با طراحی جایگاه‌هایی برای کاهش گسترش کروناویروس ضدعفونی که به نور ماوراءبنفش مجهز هستند، کروناویروس را از