
شرکت آئودی در یکی از تاسیسات خود دو اگزواسکلتون را روی ۶۰ کارگر آزمایش می کند. این اگزواسکلتون ها برای کاهش فشار بر ماهیچه ها به کار می روند.
در خطوط تولید خودرو اگزواسکلتون ها می توانند در انجام فعالیت های سخت یا کارهای تکرار شونده کمک حال باشند که باعث کاهش فشار فیزیکی در کارگران می شود. درهمین راستا شرکت آئودی هم اکنون ابزارهای خاصی را برای پشتیبانی از برخی کارگران خود فراهم کرده است.
حدود ۶۰ نفر از کارگران آئودی در تاسیسات Ingolstadt این شرکت به طور آزمایشی از اگزواسکلتون هایی برای رنگ کردن و سرهم بندی کردن قطعات استفاده می کنند که این اگزواسکلتون ها در شرکت های اتوباک و اسکلکس ساخته شه اند و کارگران از این ربات ها برای نصب لاین ترمز، ترمیم پنل های زیر بدنه خودرو و همچنین ترمیم خوردگی استفاده می کنند.
اگزواسکلتون شرکت اتوباکس، «پائکسو» و ربات اسکلکس، «اسکلکس ۳۶۰» نام دارد. این اگزواسکلتون ها مانند کوله پشتی روی شانه ها قرار می گیرند و به وسیله کمربندی دور باسن بسته می شوند.
ایده استفاده از این ربات ها هنگام انجام کار انتقال وزن بازوهای فرد به باسن او است تا به این ترتیب از کشش ماهیچه ها و مفصل ها در منطقه شانه ها کاسته شود.
از سوی دیگر شرکت های مختلف مانند فورد هیوندای نیز سعی دارند با استفاده از اگزواسکلتون ها از فشار به بدن کارگران خود بکاهند.
البته این نخستین باری نیست که شرکت آئودی اگزواسکلتونی را آزمایش می کند. این شرکت آلمانی اعلام کرده بازخورد مثبتی از پروژه های پایلوت قبلی دریافت کرده است.
ژاپن با جمعیتی که روز به روز بیشتر در حال پیر شدن است دست به گریبان است و سعی دارد با تمهیداتی مانند استفاده از اسکلت خارجی به افراد مسن کمک کند تا سالهای بیشتری کار کنند و زود بازنشسته نشوند.
سالمندان در ژاپن برای ادامه کار با وجود فرا رسیدن دوران بازنشستگی از اسکلت خارجی که یک وسیله کمکی برای برداشتن فشار از روی مفاصل و انجام دادن راحت کارها است، استفاده میکنند که در همین راستا شرکتها به دنبال پوشیدنیهای کمکی هستند که افراد مسن را به مدت طولانیتری شاغل نگه دارد.
این پوشیدنیهای کمکی موسوم به اسکلتهای خارجی(Exoskeletons) فقط برای افراد فلج، ابرسربازان یا برای کسانی که وسایل نقلیه را مونتاژ میکنند، مفید نیستند بلکه اکنون از آنها برای حمایت حرکتی از سالمندان نیز استفاده میشود.
اگزواسکلتون جهت راحتی کارگران آئودی
نسل قدیمی در ژاپن از اسکلتهای خارجی استفاده میکند تا کارهای روزمره خود را به طور منظم انجام دهد و استفاده از این اسکلتهای خارجی به آنها امکان ادامه فعالیت را در شغل خود میدهد.
ژاپن با وجود تعداد بالای سالخوردگان، در حال حاضر یکی از پیرترین جمعیتهای جهان را دارد و شرکتهای ژاپنی به منظور مقابله با این معضل در حال ایجاد اسکلتهای خارجی برای سالمندان هستند تا بتوانند کار خود را ادامه دهند.
براساس آمار، ۲۶ درصد از جمعیت ژاپن بالای ۶۵ سال سن دارند و این بدان معناست که ژاپن دارای بیشترین تعداد افراد بالای ۶۵ سال در جهان است.
بر همین اساس شرکتهای ژاپنی به منظور تلاش و یافتن راه حلی برای این معضل فراگیر و رو به افزایش، در حال ساختن لباسهای اسکلتی هستند که افراد مسن بتوانند آنها را بپوشند و به آنها پشتیبانی بیشتری برای ادامه کار و زندگی بدهد.
یکی از این شرکتها “Innophys” است. این شرکت تعدادی اسکلت خارجی ساخته است که کاربر آن را مانند کوله پشتی میپوشد و با ۳۰ بار فشار دادن یک پمپ دستی شارژ میشوند. این دستگاه به کمک فشار هوا از عضلات حمایت میکند و انجام کارهای فیزیکی را برای کاربر تسهیل میکند.
فرد با پوشیدن این اسکلت خارجی میتواند تا ۲۴ کیلوگرم بار را بلند کند.
منبع: خبرگزاری مهر
دیگر اخبار مرتبط با نوآوری:
![]()
پژوهشگران "موسسه فناوری کالیفرنیا"، نوعی حسگر ابداع کردهاند که میتواند ابتلا به کووید- 19 را به سرعت و با دقت تشخیص دهد. یکی از ویژگیهای کروناویروس که کنترل آن را دشوار میسازد، این است که بدون بروز هیچ نشانهای، به سادگی از فردی به فرد دیگر منتقل میشود. امکان دارد که فرد حامل ویروس، احساس خوبی داشته باشد و کارهای روزمره خود را انجام دهد اما ویروس را با خود به محل کار، خانه دیگران و مکانهای عمومی ببرد.
محققان دانشگاه جرج واشنگتن با همکاری محققان دانشگاه نورث وسترن در آمریکا نسل جدیدی از تجهیزات پزشکی را طراحی کردند که به سیستمهای الکترونیکی نرم مجهز هستند و کیفیت تشخیص و درمان بیماریهای قلبی و عروقی را بهبود میبخشند. در این فناوری، شبکهای از حسگرهای الکترودی و موتورهای محرک انعطافپذیر و کشسان به همراه حسگرهای دما و فشار روی یک سیستم کاتتر بالونی نصب شده است که برای جراحیهای کوچک مانند درمان آریتمی قلب (نامنظمبودن ضربان قلب) کاربرد دارد.
گروهی از محققان دانشگاه واشنگتن یک ربات خودران نوین ابداع کرده اند که با نور و امواج رادیویی حرکت می کند. ربات مذکور به نام «میلی موبایل»(MilliMobile) به اندازه یک پنی است و به اندازه یک دانه کشمش وزن دارد. جالب آنکه ابزار کوچک تجمیع کننده های انرژی مشابه پنل خورشیدی و ۴ چرخ دارد و می تواند حتی در آب وهوای ابر در هر ساعت ۱۰ متر را طی کند. میلی موبایل می تواند روی سطوح مختلف از سیمان
ایمپلنت بسیار ریزی که از کوری جلوگیری می کند ایمپلنت بسیار ریزی که از کوری جلوگیری می کند: یک ایمپلنت کوچک مخصوص افراد مبتلا به آب سیاه ابداع شده که فشار چشمی آنان را به طور مداوم اندازه گیری می کند. به این ترتیب بیمار می تواند در خانه بیماری خود را کنترل کند. هنگامیکه فردی دچار آب سیاه(گلوکوما) است همیشه این خطر وجود دارد که فشار ناشی از تجمیع مایع در چشم فرد به اعصاب بینایی او آسیب برساند
محققان موفق به طراحی دو سلول خورشیدی برای بهره وری بیشتر شده اند که رکورد بهره وری را شکسته اند و از آنها برای تبدیل ۵۰ درصد از انرژی دریافتی خورشید به الکتریسیته استفاده شده است. سلول خورشیدی برای بهره وری بیشتر تبدیل انرژی خورشیدی به الکتریسیته به کار میروند، معمولاً بین ۲۰ تا ۳۰ درصد است. اما محققان آزمایشگاه ملی انرژیهای تجدیدپذیر در کلرادوی آمریکا دو سلول خورشیدی ساختهاند که دارای بهره وری ۴۷.۱ درصدی هستند. سلول خورشیدی
"هالو"(Halo) نام دستبند/ مچ بند ردیاب سلامت جدید شرکت "آمازون" است که با نظارت بر صدا و اندازه ترکیب بدن، به کاربران میگوید که آیا چربی بدن آنها بیش از حد زیاد است یا خیر و آیا صدای کاربر نشان دهنده از خودراضی بودن او است یا خیر. آمازون در تابستان از مچ بند ردیاب سلامت و تناسب اندام خود به نام" هالو" رونمایی کرد و گفت که این ردیاب با یک برنامه مجهز به هوش مصنوعی جفت میشود
سفت شدن رزین در آب توسط نور محققان دانشگاه فناوری "وین" موفق به ساخت یک نوع رزین شدهاند که حتی وقتی در آب باشد هم میتوان آن را با تابش نور سخت کرد. شاید تاکنون راجع به رزینهای "اپوکسی" شنیده باشید که هنگام قرار گرفتن در معرض نور سفت میشوند و معمولاً باید همه این مواد در معرض نور قرار بگیرند (سفت شدن رزین در آب توسط نور). اکنون محققان دانشگاه فناوری "وین" یک ماده افزودنی جدید به رزین
در جهانی که ماسک زدن در آن به علت شیوع ویروس کرونا اجباری شده، هر روز شاهد ظهور خلاقیتهای تازهای هستیم و این بار ماسک دارای هدفون از راه رسیده است. پیش از این ال جی ماسک مجهز به تصفیه هوا و دارای فن را عرضه کرده بود و یک شرکت ژاپنی نیز ماسکی تولید کرده بود که قادر به ترجمه محتوای ۸ زبان بود. حالا شرکت ماسک فون ماسکی ۵۰ دلاری عرضه کرده که برای اولین بار مجهز
یک شرکت تجاری از تولید ساعتی هوشمند به نام پلیکو خبر داده که با استفاده از آن میتوان میزان مصرف آب در منزل را مدیریت کرد. این ساعت توسط استارت اپی در کالیفرنیا به نام ناج سیستمز تولید شده و دارای یک حسگر، یک باتری، یک منتقل کننده داده نصب شده بر روی حسگر، یک نمایشگر و یک اپلیکیشن سازگار با اندروید و آی او اس است. در نهایت اپلیکیشن ساعت هوشمند مذکور نتیجه نهایی را نمایش میدهد. شرکت
ابداع حسگری مقاوم و انعطافپذیر پژوهشگران "دانشگاه واترلو"ی (University of Waterloo) کانادا با رهبری "الهام داوودی" و با کمک "احسان تویسرکانی" در مطالعه اخیرشان موفق به توسعه یک حسگر محکم و انعطافپذیر برای فناوریهای پوشیدنی شدهاند. محققان کانادایی با کمک محققان ایرانی و با استفاده از فناوری چاپ سهبعدی و فناوری نانو موفق به ایجاد یک حسگر با دوام و انعطاف پذیر برای دستگاههای پوشیدنی شدهاند و به گفته آنها حسگر مذکور میتواند بر همه چیز از علائم حیاتی
هواپیمایی انگلیس قصد دارد برای تسهیل جابجایی معلولان از ویلچرهای برقی خودران استفاده کند و این کار را در فرودگاه جان اف کندی آغاز کرده است. افراد معلول با نشستن بر روی این ویلچرها میتوانند بدون نیاز به مساعدت افراد دیگر به طور خودکار به سمت گیت های پرواز حرکت کنند. در صورت ثمربخش بودن ارائه این خدمات در فرودگاه جان اف کندی، دامنه این کار به دیگر فرودگاهها تسری مییابد و ویلچرهای یادشده از فناوری شناسایی موانع برخوردار
پژوهشگران سوئیسی در بررسی جدید خود توانستند نمونه کوچکی از روده انسان را روی یک تراشه ایجاد کنند. پژوهشگران "موسسه پلیتکنیک فدرال لوزان"(EPFL) سوئیس، نمونه کوچکی از روده انسان را روی یک تراشه ابداع کردهاند که شباهت نزدیکی به نحوه شکلگیری و ترکیب سلولی روده کوچک دارد. شاید این تراشه بتواند به پیشرفت پزشکی شخصیسازی شده و بررسی دارو کمک کند و حتی راه را برای پرورش بافتها و اندامهای جدید در آزمایشگاهها هموار سازد. برای به وجود آوردن